Στόχος η προώθηση του κάστανου των Αμπελακίων

* ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ * ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 22:04

Ενημέρωση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο (πρώην ΚΥΔΕΠ) στην είσοδο των Αμπελακίων, μεθαύριο Κυριακή στις 10 το πρωί.

Ο Νέος Συνεταιρισμός είναι συνέχεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων και επανασυστάθηκε με σκοπό την παραγωγή και διάθεση αγροτικών προϊόντων και κυρίως του κάστανου.

Σε συνεργασία με τους Συνεταιρισμούς Καρίτσας, Μελιβοίας και Σκήτης - Ποταμιάς φιλοδοξούν να εφαρμόσουν μία κοινή πολιτική σε ό,τι αφορά στην προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος προς όφελος αποκλειστικά και μόνο των παραγωγών – κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών.

Επίσης κοινό μέλημα των συνεταιρισμών είναι να γίνει το κάστανο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης.

Σκοπός είναι η προστασία του ελληνικού κάστανου.

Σε ό,τι αφορά στο Νέο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμπελακίων σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Ευθύμιο Καζαντζή αυτός προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα με την ίδρυση Ομάδας Παραγωγών με το ίδιο προϊόν.

Η συνολική έκταση που καλλιεργείται σήμερα το κάστανο στα Αμπελάκια ξεπερνάει τα 2.000 στρέμματα γεγονός που σημαίνει κατά μέσο όρο 400 με 500 τόνοι παραγωγή τον χρόνο. Με βάση τις σημερινές τιμές το κάστανο είναι ένα σημαντικό εισόδημα για την περιοχή και αποτελεί κίνητρο κάποιες οικογένειες να παραμείνουν στο χωριό. Πριν την ενημέρωση θα διαβαστεί αγιασμός στο κτίριο του Συνεταιρισμού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass