Εγκυρος ο χάρτης των μειονεκτικών περιοχών

Ο ΣΤ. ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 15:10

ΑΘΗΝΑ

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει τις επιδοτήσεις για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, με θέμα τον αποκλεισμό δικαιούχων της εξισωτικής αποζημίωσης από τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών.

Ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως μέχρι τέλος του έτους το ΥπΑΑΤ αναμένεται να προχωρήσει στη δίκαιη και αντικειμενική οριοθέτηση των μειονεκτικών περιοχών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι επιδοτήσεις των αγροτών, διαβεβαιώνοντας χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να υπάρξουν αδικίες σε καμία περιοχή».

Επισήμανε ότι τα 2/3 των πόρων της εξισωτικής αποζημίωσης απορροφώνται από τις ορεινές περιοχές, οι οποίες δεν αλλάζουν και τόνισε πως όλες οι νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές εντάσσονται στις περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα.

Ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε πως εξετάζεται η ενσωμάτωση των βοσκοτόπων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων με βάση ένα κριτήριο που επιτρέπει την ένταξή τους στις ειδικές περιοχές, καθώς, όπως δήλωσε, «για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια ειδική τάση στο ισοζύγιο και στη διαβίωση κατ' επέκταση των κτηνοτρόφων».

Τέλος, αναφερόμενος στην εγκυρότητα της μελέτης που ανέθεσε το υπουργείο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με βάση την οποία έγινε η επαναχάραξη των μειονεκτικών περιοχών, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε πως «η μελέτη εγκρίθηκε από το κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και συμπλήρωσε «άρα, ο χάρτης, που βγήκε, και τα κριτήρια που τέθηκαν, βασίζονται σε μια εγκεκριμένη μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass