Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα καζαναριά ο Γιώργος Μανώλης

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 15:48

Εποχή που οι αμπελοπαραγωγοί βράζουν τα στέμφυλα για την παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου με ή χωρίς γλυκάνισο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, επισκέφθηκε καζαναριά της περιοχής του.

Εκεί συναντήθηκε με παραγωγούς και ιδιοκτήτες καζαναριών, συζήτησε για τα προβλήματα που απασχολούν τους αμπελοκαλλιεργητές, την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων οινοποιίας- κρασί και τσίπουρο- και είδε από κοντά την παραγωγή του τσίπουρου.

Ο κ. Μανώλης με δήλωσή του αναφέρει ότι «το τσίπουρο και το κρασί αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας» και στη συνείδηση του απλού κόσμου έχει καθιερωθεί ως ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας, το οποίο είναι συνυφασμένο με λέξεις όπως παρέα, χαρά, μουσική, γλέντι. Δεν είναι τυχαίο που ο Νομπελίστας ποιητής Οδ. Ελύτης είχε πει ότι «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα δεις να σου απομένουν μία ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις». Παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που βάζει το ίδιο το κράτος στους μικρούς αποσταγματοποιούς, αυτοί επιμένουν και συνεχίζουν να φτιάχνουν το παραδοσιακό τσίπουρο με τη συνταγή που έχουν παραλάβει από τους παππούδες τους. Η δημοτική μας παράταξη «Νέα Δύναμη» οφείλει να είναι και θα είναι δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που παράγουν ένα προϊόν το οποίο παρουσιάζει και αγροτουριστικό ενδιαφέρον και πρέπει να το ενισχύσουμε καθοιονδήποτε τρόπο».