Οργή… χωρίς γλυκάνισο!

* «ΒΡΑΖΟΥΝ» ΟΙ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ * ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ * ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ…

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2018 22:10

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις και με κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους προχωρούν από σήμερα ο σύλλογος αμπελοκαλλιεργητών - αμβυκούχοι, οι αγροτικοί σύλλογοι, άλλοι φορείς και αγρότες με σκοπό τη συνέχιση του καθεστώτος απόσταξης του τσίπουρου και φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Δεκάδες αμπελοκαλλιεργητές - αμβυκούχοι διήμεροι παραγωγοί τσίπουρου κατέκλυσαν χθες βράδυ την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου περιμένοντας την επιστροφή από την Αθήνα του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να φέρει καλά μαντάτα για την απόσταξη, τουλάχιστον τη φετινή περίοδο. Δυστυχώς, ο κ. Σαρχώσης δεν έφερε την πολυπόθητη θετική ανακοίνωση, ώστε οι άμβυκες από σήμερα να αρχίσουν να βράζουν. Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί θετική λύση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανακοίνωσε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες στο δημαρχείο Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστές και παράλληλα κάλεσε σε σύσκεψη το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αμπελοκαλλιεργητών- αμβυκούχων Τυρνάβου και εκπροσώπων του Αγροτικού Συλλόγου, ώστε από κοινού να δρομολογηθούν οι κινήσεις προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Σαρχώσης, χθες, τόνισε με νόημα: «Είμαστε στη λογική εξεύρεσης λύσης με διατύπωση συμβατή με τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Θέλουμε χρόνο να λειάνουμε το πρόβλημα στο Υπουργείο Οικονομικών, προσπαθούμε να σώσουμε τη φετινή παρτίδα», αισιοδοξώντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στις τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι των αγροτών και απλοί αγρότες και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο κ. Π. Σαρχώση για το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων ούτε πρόσκληση για κοινό αγώνα προς την επίλυση του προβλήματος, το οποίο θα πρέπει να λυθεί οριστικά και όχι μόνο για φέτος. Κριτική ασκήθηκε και στον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Κόκκαλη. Μάλιστα ο κ. Νίκος Μαλάκος επεκτάθηκε και κατηγόρησε ευθέως τους οκτώ βουλευτές του νομού, οι οποίοι απουσιάζουν από το πρόβλημα και ουσιαστικά με την αδιαφορία τους αυτή δεν στηρίζουν τα αιτήματα των αμβυκούχων-αμπελουργών.

Με τη φράση: «Ο Τύρναβος πενθεί» άρχισε την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών κ. Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη τεράστια ζημιά που υφίστανται ήδη οι αμβυκούχοι - αμπελουργοί και ζήτησε να φύγει ο «κόφτης» των 12 ωρών στην απόσταξη.

Στο ίδιο κλίμα και οι παρεμβάσεις του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στέλιου Χατζηκράχτη, ο οποίος τόνισε ότι: «Οι πολιτικές της Ε.Ε. που έχουν στόχο το ξεκλήρισμα του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου δεν έχουν τελειωμό. Μετά τη φέτα, το φρέσκο γάλα, το κρασί ήρθε και η σειρά του τσίπουρου. Αν υλοποιηθούν, τότε χιλιάδες αγρότες της περιοχής θα είναι στα όρια της επιβίωσης».

Ανάλογη και η τοποθέτηση της κ. Αναστασίας Ψύρρα. Τοποθετήσεις έκαναν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πέρα από τη σύσκεψη στο δημαρχείο, στις 11 το πρωί σήμερα, με πρωτοβουλία Αγροτικών Συλλόγων, Συλλόγου Αμπελοκαλλιεργητών Αμβυκούχων Τυρνάβου και άλλων φορέων θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου στη 1.30 μ.μ., όπου θα παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass