Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στη Νίκαια

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 15:42

Σε πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους η γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και ιδιαίτερα τονίσθηκαν αυτά που έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές εισφορές, με τις «ανοιχτές τιμές» στα προϊόντα, με την τιμή στο γάλα, με το κόστος παραγωγής, με τον ειδικό φόρο στο κρασί, με τον ΕΛΓΑ και τις μικρές αποζημιώσεις. Αποφάσισε να γίνουν ενημερώσεις και να συμμετάσχουν με τα δικά τους αιτήματα αγρότες και κτηνοτρόφοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι διεκδικούν τη χορήγηση των εξισωτικών ενισχύσεων, με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές στην παραγωγή, να εκτιμηθούν οι ζημιές από τον δάκο στα ελαιόδεντρα, να ενταχθούν στα προγράμματα απονιτροποίησης οι μικρομεσαίοι αγρότες που έχουν αποκλειστεί, να καταργηθεί ο φόρος στο κρασί και να λυθεί το θέμα με την απόσταξη τσίπουρου. Διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες και να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass