Η Μελιβοία γιορτάζει για το κάστανό της

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2018 22:08

Για το ξακουστό της κάστανο, το προϊόν που στηρίζει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των κατοίκων της, γιορτάζει από σήμερα Παρασκευή ως την Κυριακή η Μελιβοία και τιμά τον μόχθο των παραγωγών της με πλούσιες ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της γιορτής με την ονομασία «Οι Καρποί της Μελίβοιας Γης».

Σήμερα Παρασκευή, από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την καλλιέργεια της καστανιάς και την ασθένεια της μελάνωσης με τον καθηγητή Δρ Στέφανο Διαμαντή.

Αύριο Σάββατο, για τις 7 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί ο αγιασμός και τα εγκαίνια της γιορτής και της έκθεσης που τη συνοδεύει. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και δύο ομιλίες.

Η πρώτη από τον καθηγητή Δενδροκομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών, Διευθυντή του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων, HORTLAB» του ΤΕΙ Θεσσαλίας και διευθυντή του Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος του «Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας (ΚΤΕ) Θεσσαλίας», Δρ. Παπαχατζή Αλέξανδρο, με θέμα «Η καλλιέργεια της καστανιάς. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει». Η δεύτερη ομιλία θα είναι του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, διευθυντή του Εργαστηρίου «Τροφοθρεπτικών προϊόντων και λειτουργικών τροφίμων» του ΤΕΙ Πελοποννήσου, Δρ Γεωργίου Ζακυνθινού, με θέμα «Κάστανο, διατροφική αξία και μεταποίηση».

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με γλέντι σε στεγασμένο χώρο στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Στον χώρο του σχολείου θα λειτουργεί και έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κάστανο. Σε όλους δε τους επισκέπτες θα προσφέρονται δωρεάν ψητά κάστανα.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στη 1:00, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με δράσεις για τα παιδιά, θα συνεχιστούν με καστανομαγειρέματα στη 1:30, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα και θα ολοκληρωθούν με τσιπουροκεράσματα και γλέντι με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας.

Η γιορτή συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Αγιάς, την Τοπική Κοινότητα Μελιβοίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο Όμηρος» και τον Α.Ο. Μελιβοίας «Φιλοκτήτης».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass