«Κουτσουρεμένες» επιδοτήσεις, λόγω λαθών στους δασικούς χάρτες!

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΖΗΤΑ ΛΥΣΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2018 15:28

Το έντονο πρόβλημα που ανέκυψε με τις «κουτσουρεμένες» αγροτικές επιδοτήσεις, λόγω προβλημάτων με τους δασικούς χάρτες, αναδεικνύουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας.

Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Πριν λίγες ημέρες πιστώθηκε στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της Βασικής Ενίσχυσης του 2018. Ανάστατοι, όμως, είναι παραγωγοί του Ν. Λάρισας, στους λογαριασμούς των οποίων δεν πιστώθηκαν χρήματα της Βασικής Ενίσχυσης, κυρίως λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, διαδικασία που ξεκίνησε στην περιοχή μας από τον Μάρτιο του 2017 με αεροφωτογραφίες του 1945.

Έως τον Αύγουστο του 2017 πραγματοποιήθηκαν οι ενστάσεις των ενδιαφερομένων, λόγω μεταβολών που αφορούσαν είτε ζητήματα αναδασμών από το 1950 και μετά, είτε αναγνωρίσεις, με διοικητικές πράξεις, εκτάσεων ως ιδιωτικές και καλλιεργήσιμες με βάση τον Νόμο 998/1979 και ζητήματα χρησικτησίας για ιδιοκτησίες που αποκτήθηκαν το διάστημα 1885 – 1915, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θέμα υπάρχει, ακόμη, με τις περιπτώσεις αγροτών, που προσέφυγαν στο ΣτΕ και δεν έχουν εκδοθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις.

Επειδή η Βασική Ενίσχυση αποτελεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών ένα από τα σημαντικότερα βοηθήματα και απώλειά της λειτουργεί καταδικαστικά γι’ αυτούς».

Κατόπιν τούτων οι δύο βουλευτές καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν:

1. Για ποιον λόγο δεν είχε προβλεφθεί το πρόβλημα που ανακύπτει με την απώλεια ενισχύσεων σε αγρότες λόγω δασικών χαρτών;

2. Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα μέχρι την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης τον Δεκέμβριο; Αν ναι, ποιες είναι αυτές;

3. Θα υπάρχουν επιπτώσεις στις πληρωμές άλλων μέτρων του ΠΑΑ που εκκρεμούν, όπως το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης και της βιολογικής γεωργίας; Αν ναι, τι προτίθεστε να πράξετε για να τις αποτρέψετε;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass