«Βάλτε φρένο στην κατρακύλα των τιμών του γάλακτος»

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2018 22:04

Mε μεγάλη συμμετοχή κτηνοτρόφων από όλη τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου,  με επιτυχία η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αν και η Γ.Σ. είχε χαρακτήρα προετοιμασίας για τις εκλογές, που όπως αποφασίστηκε, θα γίνουν στις 20 Ιανουαρίου του 2019, ωστόσο ακούστηκαν και συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κτηνοτροφικό κλάδο, όπως η πτώση στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος και η έλλειψη ελέγχων.

Αρχικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Παλάσκας εξέφρασε τις απόψεις και τις δράσεις της Ομοσπονδίας στους παριστάμενους κτηνοτρόφους για τα προβλήματα του κλάδου δίνοντας έμφαση γι’ άλλη μια φορά στη μη ύπαρξη ελέγχων από το κράτος για το αιγοπρόβειο γάλα και την πτώση των τιμών. Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία συνάντηση μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο σε επιμέρους προβλήματα όσο και στα γενικότερα προβλήματα τα οποία οδηγούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας σε διάλυση.

Η γενική συνέλευση ομόφωνα στο τέλος αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:

-Την προσκόμιση στοιχείων και ενδείξεων από τους κτηνοτροφικούς συλλόγους στην Ομοσπονδία έτσι ώστε να τα καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα για να σταματήσει η κατρακύλα των τιμών, από την ανυπαρξία ελέγχων, στο αιγοπρόβειο γάλα.

- Να δoθεί το De minimis για την απώλεια εισοδήματος από την πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε όλους τους κτηνοτρόφους αυξάνοντας το ποσό έτσι ώστε να μην έχει επιδοματικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό.

-Για ακόμα μία φορά απαιτούμε τον διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε τμήμα αγροτικό και σε τμήμα κτηνοτροφικό όπου οι εισφορές των κτηνοτρόφων να πηγαίνουν μόνο σε κτηνοτρόφους αλλάζοντας ταυτόχρονα τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και κάνοντας αναχρονιστικές μελέτες έτσι ώστε να ενσωματωθούν περισσότερες παροχές προς τον κτηνοτροφικό κλάδο.

-Να δοθεί η πρέπουσα αποζημίωση στους κτηνοτρόφους της Π.Ε. Λάρισας που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό καθώς με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταστράφηκαν τα δείγματα και οι συνάδελφοι δεν μπορούν να αποζημιωθούν.

-Ακόμα και τώρα πρέπει ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να ξεκινήσει τους απαραίτητους ελέγχους γιατί «όλοι τον λύκο τον βλέπουν και ψάχνουν τον ντορό».

Στη γενική συνέλευση χαιρέτισε ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Συλλόγων: Τυρνάβου, Ελασσόνας, Παλαμά, Καλαμπάκας, Αλμυρού, Αισωνίας Μαγνησίας, Μακρυχωρίου, Πουρναρίου, Βελεστίνου και Λιβαδίου. Στη συνέλευση παρέστησαν και μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Δεσκάτης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass