Πανελλήνια συγκέντρωση αμβυκούχων στον Τύρναβο

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ - ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΤΡΑΚΕΡ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 22:20

Πανελλήνια συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Ελλάδος πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο του Τυρνάβου.

Στο μεταξύ αμετακίνητα εξακολουθούν να είναι τα τρακτέρ των αγροτών αμπελουργών στους δρόμους γύρω από την Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας από πλευράς ΑΑΔΕ ώστε να μπορέσουν οι αμβυκούχοι αμπελουργοί να κάνουν απόσταξη του τσίπουρου. Χθες στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση στο μπλόκο των τρακτέρ της Κεντρικής πλατείας όπου οι αγρότες ανανέωσαν την απόφασή τους τα τρακτέρ να παραμείνουν στον χώρο έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Ωστόσο παρά τα παρατεταγμένα τρακτέρ η κυκλοφορία στο κέντρο του Τυρνάβου γίνεται ομαλά χάρη στις καίριες παρεμβάσεις που έκανε το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου ρυθμίζοντας την κυκλοφορία και αποτρέποντας από το κέντρο τη διέλευση των μεγάλων οχημάτων.

Οι αγρότες πάντως επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τον δρόμο του αγώνα αν δεν εξασφαλίσουν τα τέσσερα διήμερα στα χέρια τους.

ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στο μεταξύ για κατ' εξαίρεση λύση κάνει λόγο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος σχετικά με το φλέγον ζήτημα. Όπως τονίζει

«Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στα Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών σχετικά με το ζήτημα της απόσταξης του τσίπουρου που αφορά στους διήμερους αποσταγματοποιούς και κατ’ επέκταση της παραγωγής κρασιού ιδιωτικής κατανάλωσης που αφορά στους αμπελοκαλλιεργητές, δίνεται λύση, κατ' εξαίρεση για τη φετινή και μόνο περίοδο, σε ό,τι αφορά στις ποσότητες των σταφυλιών που έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν από τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές για την παραγωγή κρασιού ιδιωτικής κατανάλωσης αλλά και για τους διήμερους με σκοπό την απόσταξη στέμφυλων. Έτσι λοιπόν παρέχεται για φέτος η δυνατότητα στην προβλεπόμενη υποβολή ή και τροποποίηση των υποβληθέντων δηλώσεων συγκομιδής, οι παραγωγοί να καταχωρίσουν στην «οινοποίηση από τον δηλούντα», ποσότητα σταφυλιών άνω των 1700 κιλών, για την παραγωγή 10 εκατόλιτρων οίνου για ιδιωτική κατανάλωση.

Αξίζει να σταθούμε στη διάθεση του υπουργού ΑΑΤ κ. Στ. Αραχωβίτη και της υπουργού Οικονομικών κα.Κ.Παπανάτσιου να εγκύψουν στο πρόβλημα δίνοντας λύση για φέτος, με την προϋπόθεση όμως από του χρόνου οι αμπελουργοί να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα που θέτει ο ευρωπαϊκός κανονισμός. Τόσο το κρασί όσο και το τσίπουρο αποτελούν για εμάς σημαντικά κεφάλαια τα οποία ωφελούν σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass