Συστράτευση δημάρχων για παράταση απόσταξης

* ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 22:08

Παράταση απόσταξης του τσίπουρου και περαιτέρω λειτουργία των αμβύκων ζητούν τώρα οι δήμαρχοι του νομού Λάρισας, μετά από πρόταση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση. Την πρόταση υιοθέτησαν και προσυπογράφουν οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος.

Την ενημέρωση έκανε χθες βράδυ επίσημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος ο κ. Σαρχώσης.

Οι δήμαρχοι με έγγραφο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και μετά την απόφαση της προϊσταμένης τελωνειακής αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας σημειώνουν ότι με το σχετικό έγγραφο δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με το πρόβλημα της απόσταξης κατά την τρέχουσα αμπελοοινική περίοδο, και κυρίως εξευρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες προς όφελος των διήμερων παραγωγών.

Προκειμένου όμως να ανακτηθεί ο χρόνος που απωλέσθηκε μέχρι σήμερα λόγω της μη κανονικής έναρξης της αποστακτικής περιόδου, είναι απαραίτητη η παράταση του χρόνου απόσταξης τουλάχιστον κατά 15 ημερολογιακές ημέρες, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της απόσταξης όλων των διήμερων του νομού, γεγονός που θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα προβληματικής παραγωγικής χρονιάς με δυσμενείς οικονομικές συνέπειες για τους αμπελοκαλλιεργητές του νομού Λάρισας.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΡΧΩΣΗ

Εν τω μεταξύ η δημοτική παράταξη «συνΠολιτεία» του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, στο Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Με επιμονή, δύναμη και στοχοπροσήλωση πολιτεύεται ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης όλο το διάστημα. Το έχει αποδείξει πολλές φορές, πότε με το θέμα του νερού και την αναστολή του ειδικού τέλους 80%, πότε με τη βάση ΕΚΑΒ, πότε με την εγκατάσταση φυσικού αερίου στην πόλη του Τυρνάβου, πότε με την επίλυση του θέματος των σφαγείων και τώρα με το θέμα της φετινής αποστακτικής περιόδου.

Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, από αύριο (σήμερα) ξεκινά τις διαδικασίες που θα ορίσουν την επόμενη μέρα για το τσίπουρο, ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η πορεία του δημάρχου αποτελεί παρακαταθήκη για τον τόπο τα επόμενα χρόνια. Το να πολιτεύεται με ήθος, δημοκρατικές αρχές, καθαρά και απτά προς το συμφέρον του πολίτη είναι η απόλυτη διαφύλαξη του κύρους θεσμών και προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά. Κάποιοι άλλοι μένουν ακόμη πολύ μακριά».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass