Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζει σήμερα η Γιορτή Ελιάς στους Γόννους

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2018 15:00

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο 1 Δεκεμβρίου οι εργασίες της 6ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς στον Δήμο Τεμπών. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Γόννων στην πλατεία της κωμόπολης.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς, τον νεοσύστατο Σύλλογο Γυναικών Γόννων. Παράλληλα θα υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» από τον Μορφωτικό Σύλλογο -Λαογραφικό Μουσείο Γόννων. Στους συμμετέχοντες θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών «Οι Αντιγονίδες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ημέρου:

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Στις 6 το απόγευμα άνοιγμα της εκδήλωσης από αντιδήμαρχο κ. Γεωργία Τσιόπα.

Αμέσως μετά: «Η ελαιοπαραγωγή στο τρέχον έτος – Διαχείριση υποπροϊόντων παραγωγής ελαιόλαδου από τον Δημήτρη Σταυρίδη, – γεωπόνο Δρ. Εντομολογίας, προϊστάμενο Τμήματος Τμ. Προστ. Φυτών Ποιοτ. Και Φυτυγειονομικού Ελέγχου.

- « Χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας και καινοτομίας στην Ελαιοκαλλιέργεια». Από τους Α. Τσιτούρα, γεωγράφο – Ελ. Ευαγγέλλου γεωπόνο Δρ. Εδαφολογίας, ερευνητή ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

«Αλλοίωση της ποιότητας του ελαιολάδου και μέθοδοι αντιμετώπισης», από τον δρ. Κωνσταντίνο Πετρωτό χημικό καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας.

 «Διαχείριση των υποπροϊόντων παραγωγής του ελαιολάδου» - εδαφολόγο και  τον δρ. Χρίστο Τσαντήλα γεωπόνο – εδαφολόγο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

- Έναρξη εκδήλωσης 12:00 .

- Χαιρετισμός δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου.

- Χαιρετισμός περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

- Χαιρετισμοί επισήμων.

-Παρουσίαση αποτελεσμάτων της εσπερίδας του Σαββάτου από τον κ. Χρίστο Τσαντήλα.

- Ομιλία με θέμα «Τα προβλήματα ελαιοπαραγωγής στον Δήμο Τεμπών» από τον προϊστάμενο του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ. Σπυρίδωνα Μπετχαβέ.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν τα χορευτικά τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου - Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Η συνδιοργάνωση είναι από Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας – ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών -Τοπική Κοινότητα Γόννων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα