Σύσκεψη φορέων αγροτών στη Νίκαια

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2018 15:32

Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας (Πολιτιστικό Κέντρο) συγκαλεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 12 μ. η Επιτροπή των Μπλόκων, καλώντας να συμμετάσχουν σε αυτή Ενωτικές Ομοσπονδίες, Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι.

Στο σχετικό κάλεσμα – ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε. θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων, είναι απαραίτητο το οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση.

Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημά μας, παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας.

 Να συζητήσουμε για την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ χωρίς αντίκρισμα στις εξευτελιστικές συντάξεις των 320 ευρώ, στην ποιότητα της υγείας και πρόνοιας, την εγκατάλειψη Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, τον ΕΛΓΑ με ελάχιστες ή καθόλου αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, ενάντια στον ΕΝΦΙΑ και σε κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλουν συνεχώς.

Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας που φτάνουν πανάκριβα στην λαϊκή κατανάλωση για να κερδοσκοπούν βιομηχανίες και έμποροι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

Να συντονίσουμε πανελλαδικά τη δράση και τους αγώνες μας με μαζική δυναμική συμμετοχή το επόμενο διάστημα αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Όσοι λένε ότι ο αγώνας μας δεν έχει αποτέλεσμα, στους θιασώτες της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, απαντάμε πως ό,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων, πολυήμερων μπλόκων, μαζικών κινητοποιήσεων. Καμία κυβέρνηση και ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα χωρίς αγώνα. Πάλι με τους αγώνες θα έχουμε νέες κατακτήσεις και θα ανακόψουμε τη μεγαλύτερη επίθεση στην τσέπη μας και να ακυρώσουμε τα μέτρα που έχουν στα σκαριά.

Να διεκδικήσουμε άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από τα περυσινά μπλόκα, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Να επικαιροποιήσουμε το αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass