«Να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 16:02

Την άμεση ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας, ώστε να μπορέσουν να πλειστηριαστούν τα περιουσιακά στοιχεία της για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται, κατά προτεραιότητα και όχι με την αλλαγή της σειράς κατάταξής τους που προβλέπει η νέα νομοθεσία, αξιώνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «αν δεν μπορεί ο συγκεκριμένος εκκαθαριστής να ολοκληρώσει ας αναθέσει το δικαστήριο σε άλλον προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ταυτόχρονα επειδή οι 22 απολυμένοι της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας που δεν πληρώθηκαν τα οφειλόμενα από αποζημιώσεις απόλυσης και δεδουλευμένα τους, όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν μεγάλες υποχρεώσεις και χρωστάνε σε διάφορους (ΔΕΚΟ, δάνεια σε τράπεζες και άλλους), με αίτημά του προς το Υπουργείο Εργασίας, που έστειλε σήμερα, ζητά να χορηγηθεί και στους 22 πρώην εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν είναι άνεργοι σήμερα, έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ στον καθένα τους από τον ΟΑΕΔ, για να καλύψουν μέρος των μεγάλων υποχρεώσεών τους».

Υπενθυμίζεται πως η πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελασσόνας τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης με απόφαση της Γ.Σ. των αντιπροσώπων της, τον Απρίλιο του 2015, με βάση τον τότε ισχύοντα νόμο 4015/2011. Το Δ.Σ. της πρώην ΕΑΣ Ελασσόνας απέλυσε τους 40 εργαζόμενους που είχε τότε, χωρίς αποζημιώσεις. Εν συνεχεία 18 απ’ αυτούς εξοφλήθηκαν τις αποδοχές τους και απέμειναν 22 που δεν έλαβαν είτε το σύνολο (10 εργαζόμενοι), είτε μέρος των οφειλόμενων σ’ αυτούς (12 εργαζόμενοι). Οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν προσφύγει δικαστικά και έχουν εξασφαλίσει δικαστικές αποφάσεις που κατοχυρώνουν τις απαιτήσεις τους. Ωστόσο όμως δεν είναι ακόμα γνωστό πού βρίσκεται η διαδικασία της εκκαθάρισης που έχει ξεκινήσει το 2015 και δεν έχει ξεκινήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών στοιχείων της, ώστε να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass