Εντολή να βρεθεί λύση για τους δασικούς χάρτες

* ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ…

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 22:10

Κρίσιμη υπηρεσιακή σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση συγκαλεί σήμερα το πρωί η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ, παρουσία στελεχών των Δασαρχείων, προκειμένου να αναζητήσουν μια τεχνική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την επικύρωση των δασικών χαρτών και τον αποκλεισμό από ενισχύσεις παραγωγών που κατέχουν δασικές εκτάσεις.

Η βούληση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να βρεθεί άμεσα μια λύση στον κάμπο (μιας και στη Λάρισα εμφανίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα με τις λειψές ενισχύσεις που δόθηκαν) κι αν είναι εφικτό πριν την καταβολή της εκκαθάρισης της ενιαίας ενίσχυσης (20 Δεκεμβρίου) αποδεικνύεται από την παρουσία στη σύσκεψη σύσσωμης της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Έτσι από χθες βρίσκονται στον νομό ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθαν. Καπρέλης και οι δύο αντιπρόεδροι κ. Γ. Αποστολάκης και Γ. Κέντρος και η εντολή που έχουν είναι να βρούνε μια λύση, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που οδήγησαν χιλιάδες παραγωγούς να λαμβάνουν μειωμένη προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ σε προγράμματα, όπως η νιτρορύπανση κι άλλα του «Πυλώνα 2», να βγαίνουν εκτός συστήματος πληρωμής οι διεκδικούμενες εκτάσεις.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν προσκλήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, παρόλο που ο ίδιος είχε συμφωνήσει προ ημερών με τον υπουργό Στ. Αραχωβίτη να διοργανώσει μια ανάλογη σύσκεψη στην Περιφέρεια και να παρουσιάσει στους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ και των Δασαρχείων την τεχνική πρόταση, την οποία διαμόρφωσε κατόπιν σχετικής σύσκεψης που είχε με μελετητές και εκπρόσωπο της Δ/νσης Δασών προχθές βράδυ στο γραφείο του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κ. Αγοραστού στην «Ε» «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της σύσκεψης στην Αποκεντρωμένη, ο ίδιος θα συνομιλήσει με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο των δύο Ελλάδων. Εκείνης όπου οι δασικοί χάρτες δεν επικυρώθηκαν και οι αγρότες πληρώθηκαν κανονικά και εκείνης όπου εγκρίθηκαν και δημιούργησε χιλιάδες προβλήματα με τις πληρωμές. Τους έχω γνωστοποιήσει ότι η Περιφέρεια προτίθεται να εκδώσει τις βεβαιώσεις διοικητικής πράξης στις περιπτώσεις που εκκρεμούν για να ξεμπλοκαρισθεί η υπόθεση. Όπως και να ‘χει είμαι στη διάθεση του υπουργείου» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Γ. Ρούστας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass