Τον Ιανουάριο η αξιολόγηση των σχεδίων βελτίωσης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΑ *ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2018 22:08
Μέχρι τέλος του χρόνου «Βιολογικές Καλλιέργειες» και «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» Μέχρι τέλος του χρόνου «Βιολογικές Καλλιέργειες» και «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Στην ενεργοποίηση των υπόλοιπων μέτρων του ΠΑΑ 2014-20 και στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με την αξιολόγηση και ένταξη των δικαιούχων από τις προηγούμενες προσκλήσεις επικεντρώθηκε στις ομιλίες της η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ στην 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης στην Αθήνα μίλησε με ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ, τονίζοντας ότι έχει ενεργοποιηθεί σε ποσοστό 85% της δημόσιας δαπάνης του, «με τις νέες προσκλήσεις (33 νέες προσκλήσεις ύψους 3,226 δισ. ευρώ) και τα συνεχιζόμενα έργα (1,571 δισ. ευρώ) να ανέρχονται σε 4,8 δισ. ευρώ».

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Από το βήμα, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι «μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εκδοθούν: Η πρόσκληση για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» και η πρόσκληση για το Μέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Στη συνέχεια, λίγο πριν κλείσει την ομιλία του, αναφέρθηκε στα βασικά στοιχεία της αναπτυξιακής πολιτικής του Υπουργείου, όπως: «Η ενίσχυση αγροτικού εισοδήματος με στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία και παράλληλα μείωση του κόστους παραγωγής. Η ενθάρρυνση αγροτών στην ίδρυση νέων συνεταιρισμών και στη συμμετοχή σε συνεργατικά σχήματα. Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού συμβουλευτικού συστήματος προς τους αγρότες, με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των αγροτικών περιοχών της χώρας. Η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ενεργοποίησης, αξιολόγησης, ένταξης και πληρωμών. Η έγκαιρη προετοιμασία του ελληνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ της περιόδου 2021-2027».

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Αγοραστός τόνισε πως «το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό σημείο αν και υπάρχουν γραφειοκρατίες που δημιουργούν αγκυλώσεις. Άδειες χρήσης νερού δεν έχει κανένα έργο διότι υπάρχει πολυνομία ενώ χρειαζόμαστε μία απλουστευμένη και ταχύτερη διαδικασία στη νομοθεσία της διαχείρισης των υδάτων». Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως «όσο καλή και να είναι η όποια μελέτη τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και δεν γίνονται όλα στη ώρα τους χάνουμε αυτά τα ευεργετήματα».

ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργα -συνολικού προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ- χρηματοδοτούνται από το Τομεακό Πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ στο ΠΑΑ, κατόπιν σχετικής πρότασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δράσεις όπως οι Νέοι Αγρότες, το leader, αγροτική-δασική οδοποιία.

Όσον αφορά στα νέα έργα που θα υλοποιήσει μέσω του ΠΑΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αυτά ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ και είναι τα ακόλουθα: Αρδευτικά δίκτυα Τρικάλων 12.120.000, φράγμα Αμπελακίων 7.540.000, Φράγμα Αγιόκαμπος -λιβαδότοπος 19.597.000, αρδευτικά δίκτυα Υπέρεια -Ορφανά 60 εκατομμύρια, αρδευτικά δίκτυα Ταυρωπού 11.250.000, αρδευτικά δίκτυα στη λίμνη Κάρλα 16.500.000, ενεργειακές κοινότητες στη Θεσσαλία ΓΟΕΒ 2.752.000, αρδευτικά δίκτυα Σελλάνων 4.296.000.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass