Θα ολοκληρωθεί ο αναδασμός του αγροκτήματος Ελασσόνας;

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία Αποκατάσταση των πληγέντων στην Πιαλεία Τρικάλων

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2018 16:00

Πριν τέσσερα περίπου χρόνια τελείωσε ένα μέρος του έργου του αναδασμού του αγροκτήματος Ελασσόνας, Τσαριτσάνης, Γαλανόβρυσης και Στεφανόβουνου και αποδόθηκαν οι τίτλοι στους δικαιούχους. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού όμως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Με επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή ρωτά τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για το τι μέτρα θα πάρει για να ολοκληρωθεί ο αναδασμός με τη διάνοιξη των δρόμων, τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση των προβλεπόμενων δρόμων και σε ποια φάση βρίσκεται το φράγμα του Αγιονερίου;

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Αδάμου «τα έργα του αναδασμού σε ό,τι αφορά στην οδοποιία και τα αντιπλημμυρικά (χαντάκια) μέχρι σήμερα όχι άπλα δεν έγιναν, άλλα από όσο γνωρίζω δεν έχουν γίνει ούτε ενέργειες για την εκπόνηση των μελετών, με αποτέλεσμα το όλο έργο να μην είναι αποτελεσματικό όσο στην αρχική του σύλληψη φαινόταν. Υπενθυμίζω πως μέσα στα έργα του αναδασμού είναι και η ολοκλήρωση του φράγματος του Αγιονερίου το οποίο σαν νέο γεφύρι της Άρτας εξαγγέλθηκε ξανά στο περσινό περιφερεικό συνέδριο που συνδιοργάνωσε η κυβέρνηση και η περιφέρεια».

*Αποκατάσταση των πληγέντων στην Πιαλεία Τρικάλων

Κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή επισκέφτηκε την Πιαλεία Τρικάλων όπου στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018 είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις μετά την έντονη βροχόπτωση που είχε προηγηθεί και μίλησε με τους πληγέντες και με εκπρόσωπους του Δήμου Πύλης. Από την επίσκεψη αυτή διαπιστώθηκε ότι σχεδόν εννέα μήνες από τότε που προκλήθηκαν οι ανεπανόρθωτες ζημιές και έχασαν τα σπίτια τους τέσσερις οικογένειες το μόνο που έχουν λάβει είναι ένα επίδομα των 1.000 ευρώ που χορηγήθηκε από τον Δήμο Πύλης σε καθεμία από τις οικογένειες που αναγκάστηκαν να ξεσπιτωθούν και 5.000 ευρώ που δόθηκαν πρόσφατα ως αποζημίωση για την οικοσκευή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass