Γιατί εξαιρείτε τους καπνοπαραγωγούς;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «DE MINIMIS»

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 16:19

«Για ποιον λόγο δεν συμπεριλήφθηκαν στις ενισχύσεις de minimis και οι καπνοπαραγωγοί στην περιοχή της Ελασσόνας» ρωτά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας δοκιμάστηκαν από την αστάθεια του καιρού και οι έντονες βροχοπτώσεις ζημίωσαν την παραγωγή τους. Η ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση της παραγωγής του καπνού στην περιοχή, το λεγόμενο “βράσιμο” στη γλώσσα των αγροτών, προκλήθηκε από τη διαδοχική εναλλαγή διαστημάτων έντονης βροχής με διαστήματα υψηλών θερμοκρασιών. Επιπροσθέτως, οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν και την εφαρμογή της ενδεδειγμένης φυτοπροστασίας, γεγονός που επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση». Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπενθυμίζει ότι «μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 24.07.2018, ζητούσα να επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα προκειμένου να αποζημιωθούν οι θιγόμενοι καπνοπαραγωγοί. Ωστόσο, πέραν τούτου, ζητούσα να εξεταστούν κι άλλες λύσεις, στην περίπτωση που η ζημιά δεν καλυπτόταν από τον ΕΛΓΑ. Η ανακοίνωση, όμως, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (11.12.18) για καταβολή κρατικών ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) μόνον στους καπνοπαραγωγούς νομών της Βόρειας Ελλάδας, που επίσης ζημιώθηκαν με τον ίδιο τρόπο από τις επιδράσεις του καιρού, συνιστά μια κατάφωρη αδικία εις βάρος των καπνοπαραγωγών της Ελασσόνας. Παρότι επισημάνθηκε από νωρίς ότι απαιτούνται ενέργειες για τη λύση του προβλήματος, η πολιτική ηγεσία δεν συμπεριέλαβε στις αποφάσεις της τη συνδρομή για όμοιες ζημιές στα καπνά της Ελασσόνας». Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρωτά τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται να προβεί «στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι καπνοπαραγωγοί της Ελασσόνας στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, έτσι ώστε να καλύψουν, έστω και με αυτόν τον τρόπο, μέρος της σοβαρής ζημιάς που είχαν στην παραγωγή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass