Το Πεδίο Βολής Αμπελώνα ζητούν για βοσκότοπο οι κτηνοτρόφοι

* ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΤΕΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΗΣΗ ΠΑΡΛΙΤΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΔΕ ΘΕΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2018 22:12
Το αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα για παραχώρηση του Πεδίου Βολής Αμπελώνα έθεσε στον κ. Καμμένο ο κ. Ζ. Παρλίτσης Το αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα για παραχώρηση του Πεδίου Βολής Αμπελώνα έθεσε στον κ. Καμμένο ο κ. Ζ. Παρλίτσης

Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα έθεσε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης.

Πρόκειται για την παραχώρηση του ανενεργού πλέον Πεδίου Βολής Αμπελώνα, της Πολεμικής Αεροπορίας, στους κτηνοτρόφους ως βοσκότοπο. Πρόκειται για έκταση 2.500 στρεμμάτων, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τον Αμπελώνα και δίπλα στον Πηνειό ποταμό.

Ο κ. Παρλίτσης στην κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον κ. Καμμένο (φωτ.) αναφέρθηκε στο γεγονός ότι γύρω από το Πεδίο Βολής της Πολεμικής Αεροπορίας σήμερα έχουν μόνιμες και σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις 40 κτηνοτροφικές οικογένειες με πάνω από 15.000 αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είδε θετικά το αίτημα και ζήτησε από τον κ. Παρλίτση μια πλήρη πρόταση η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο για να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπελώνας είναι από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας με 60.000 αιγοπρόβατα και 2.000 βοοειδή και υπάρχουν γύρω από την πόλη κτηνοτροφικά πάρκα, όπως αυτό του Αγίου Θωμά και στην περιοχή Καρκαντζί. Εάν το αίτημα των κτηνοτρόφων γίνει δεκτό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τους όρους που θα θέσει το ίδιο το Υπουργείο και το αποδεχτούν οι κτηνοτρόφοι τότε είναι εφικτό στην περιοχή οι υπάρχουσες κτηνοτροφικές μονάδες να λειτουργήσουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλαδή έχοντας άδειες λειτουργίας και βοσκότοπο δίπλα στις μονάδες τους.

Η πρόταση θα κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2019 και μάλιστα ο κ. Καμμένος με αφορμή νέα επίσκεψή του στη Λάρισα αναμένεται να επισκεφθεί και να δει από κοντά την περιοχή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass