Προγράμματα αναμπέλωσης και αχλαδοκαλλιέργειας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ - ΣΑΡΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2018 19:15

Άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για τους Τυρναβίτες αγρότες η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική de minimis και για τα αχλάδια, πράγμα το οποίο φαίνεται ότι θα καρποφορήσει στο α’ τρίμηνο του 2019. Η δυνατότητα εφαρμογής προγράμματος αναδιάρθρωσης της αχλαδοκαλλιέργειας, με στόχο το θέμα να συζητηθεί σε μια ευρεία σύσκεψη στον Τύρναβο με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες μέσα στον Γενάρη.

Συζητήθηκε επίσης η αναμπέλωση με σκοπό να υπάρξει ένα καινούριο πρόγραμμα που θα αφορά το 2018, αφού χάθηκαν για τον Δήμο Τυρνάβου 500 στρέμματα ώστε να κερδηθούν αυτά πίσω και η προετοιμασία ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα το 2019 και τέλος συζητήθηκε το ενδεχόμενο μια διυπουργικής συνάντησης με εκπροσώπους του Δήμου Τυρνάβου και των αμπελοκαλλιεργητών του δήμου, προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις για το πώς θα κινηθεί η αποστακτική διαδικασία στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου ευχαρίστησε επίσης τον κ. Κόκκαλη για το γεγονός ότι η περιοχή του Δήμου Τυρνάβου συμπεριλήφθηκε στο de minimis των ροδακινοπαραγωγών και για τη νομοθετική ρύθμιση περί ακατάσχετου των αγροτών. Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν εξίσου και οι παρευρισκόμενοι πρόεδροι του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και της Ομάδας Παραγωγών και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων κ. Χρήστος Τασιούλας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα που συζητήθηκαν.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass