Αγρότες ζητούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2019 22:46

Στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα βρέθηκαν χθες το πρωί αγρότες του Δήμου Τυρνάβου, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου- Λυγαριάς.

Σκοπός την επίσκεψης ήταν να διατρανώσουν για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματα του συνόλου των αγροτών της περιοχής προς τον ΕΛΓΑ, υλοποιώντας πρόσφατη απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν μαζική και όπως ειπώθηκε «είναι κατά της κοροϊδίας την οποία δέχονται από την κυβέρνηση καθώς και για τα όσα είπε την περασμένη εβδομάδα από τον Τύρναβο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτης».

Οι αγρότες συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μ. Λιόντο τον οποίο καταγγέλλουν ότι «τους επανέλαβε τις θέσεις του υπουργείου».

Οι αγρότες θεωρούν άδικες τις εξαιρέσεις από τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών, αλλά και για τις ζημιές που είχαν οι αμπελουργοί στα επιτραπέζια σταφύλια.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Στέλιος Τσικριτσής σημείωσε ότι: «Είναι ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά ότι αποκρύπτεται η αλήθεια, ότι δεν δίνονται αποζημιώσεις στους αγρότες της περιοχής μας , μετά από πολιτική απόφαση. Διεκδικούμε άμεσα την αποζημίωση όλων των παραγωγών που επλήγησαν. Άμεση αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει τους παραγωγούς στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο με σωστή κρατική επιχορήγηση». Και ο κ. Τσικριτσής καταλήγει: «Ενα είναι σίγουρο: ότι θα μας βρουν μπροστά τους στον δρόμο του αγώνα».

Στο ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και οι παρεμβάσεις του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ κ. Ρίζου Μαρούδα αλλά και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Δαμασίου κ. Γιάννη Γκανά.

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass