Περιμένουν εδώ και 8 μήνες τις εκτιμήσεις των ζημιών

ΑΓΙΩΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 22:00

Μετά τους Τυρναβίτες αγρότες και οι Αγιώτες συνάδελφοί τους διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του Οργανισμού στη Λάρισα, ζητώντας όχι αποζημιώσεις αλλά να επισπευσθεί η διαδικασία της εκτίμησης που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα, οκτώ μήνες μετά τη ζημιά.

Παρά τις δεσμεύσεις που είχαν λάβει αρχές Δεκεμβρίου σε ανάλογη διαμαρτυρία ότι θα ξεκινήσει σύντομα η σχετική διαδικασία, οι αγρότες της επαρχίας Αγιάς βλέποντας τον χρόνο να περνά, θέλησαν να πιέσουν τις καταστάσεις για να μην την... πατήσουν. Το πρόβλημα αφορά πάνω από 200 αγρότες και έχει να κάνει με τη χαλαζόπτωση του περασμένου Μαΐου. Από τότε, οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν έχουν ολοκληρώσει την καταγραφή της ζημιάς, ώστε εν συνεχεία να βγούνε οι εκτιμήσεις. «Έτσι όπως πάνε, δεν θέλω να σκεφτώ πότε θα πληρωθώ» δήλωσε χαρακτηριστικά αγρότης της επαρχίας Αγιάς.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΕΛΓΑ Στ. Λιόντος απέδωσε την καθυστέρηση στην έλλειψη προσωπικού και στον φόρτο εργασίας. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass