Κατάληψη έως ότου υπάρξουν δεσμεύσεις…

ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΖ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2019 22:05

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Προφανώς κάποιοι εκλαμβάνουν την καλή μας πρόθεση ως αδυναμία.

Δεν θα φύγουμε αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, κυρίως με χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πληρωθούμε για τη σοδειά που παραδώσαμε, αλλά και για τη συνδεδεμένη (73 ευρώ το στρέμμα), η οποία θα πρέπει να αυξηθεί, λόγω μειωμένης παραγωγής».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος των Τευτλοεξαγωγέων νομού Λάρισας Θόδωρος Δαλακούρας προσδιορίζει την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της ΕΒΖ, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 50 περίπου αγανακτισμένοι τευτλοπαραγωγοί, από σχεδόν όλα τα καλλιεργητικά κέντρα της χώρας.

Ο κ. Δαλακούρας αναφέρεται και στο επιπλέον αίτημα των τευτλοπαραγωγών να λάβουν και εκείνοι κρατική ενίσχυση, μέσω de minimis, λόγω μειωμένης παραγωγής από τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον κ. Δαλακούρα «2.500 τευτλοπαραγωγοί έχουμε να λαμβάνουμε 1,7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σοδειά που παραδώσαμε και άλλα 800.000 ευρώ από παλαιές οφειλές. Και σαν μην φθάνει αυτό με την τιμολόγηση της παραγωγής, φετινής και των ασυγκόμιστων, φαίνεται πως έχουμε πληρωθεί και ως εκ τούτου μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα πρέπει να πληρώσουμε τον ΦΠΑ, για χρήματα που δεν έχουμε πάρει. Το πιο ανησυχητικό είναι το μέλλον της βιομηχανίας και της καλλιέργειας. Μολονότι έχει διανυθεί το πρώτο μισό του Ιανουαρίου, από τη διοίκηση της Βιομηχανίας υπάρχει σιγή ιχθύος για το τι θα γίνει τη νέα χρονιά, τη στιγμή που απομένει λιγότερο από ένας μήνας πριν την έναρξη της σποράς».

 

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass