Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας

* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ * ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας έδωσαν το στίγμα του αγώνα, χαιρετίζοντας όσους βρίσκονται στον δρόμο και καλώντας τους υπόλοιπους αγρότες, που παραμένουν στα χωριά, να μην διστάσουν να αγωνιστούν Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας έδωσαν το στίγμα του αγώνα, χαιρετίζοντας όσους βρίσκονται στον δρόμο και καλώντας τους υπόλοιπους αγρότες, που παραμένουν στα χωριά, να μην διστάσουν να αγωνιστούν

«Η μάχη και ο αγώνας επιβίωσης, που δίνουμε, ξεκίνησε. Χαιρετίζουμε όλους εκείνους που ήρθαν με το τρακτέρ τους στη Νίκαια και περιμένουμε πολλούς περισσότερους τις επόμενες μέρες να ενισχύσουν το μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση. Αν είμαστε πολλοί θα νικήσουμε».

Με αυτά τα λόγια τα στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας και Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους στον κόμβο της Νίκαιας αγρότες, σήμαναν τη φετινή έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Καρδίτσα σε πρώτο βαθμό και επαρχία Φαρσάλων σε δεύτερο, σηκώνουν το βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων στον κάμπο, ενώ σήμερα, όπως υποστηρίζουν στελέχη της ΕΟΑΣ αναμένεται να ενισχύσουν το μπλόκο κι άλλα τρακτέρ από Τρίκαλα και Καρδίτσα. Το φετινό διεκδικητικό πλαίσιο (ανοιχτές τιμές, κόστος παραγωγής- ενέργεια-πετρέλαιο και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ) ένωσε τους Θεσσαλούς αγρότες, ενώ σήμερα μετά από συνελεύσεις θα προκύψουν και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής.

Τα αγροτικά μηχανήματα άρχισαν να συρρέουν απ΄ όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας στον κόμβο Νίκαιας χθες το μεσημέρι και υπό τις οδηγίες της Τροχαίας παρέταξαν τα εκατοντάδες τρακτέρ στον δρόμο. Αν και στις προθέσεις των αγροτών δεν είναι να κλείσουν δρόμους, εν τούτοις η Τροχαία για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, παρακάμπτοντας την κίνηση μέσω της παλιάς Βόλου- Λάρισας και μέσω του κόμβου της Γυρτώνης για την κίνηση στον ΠΑΘΕ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η επαρχία Φαρσάλων αποτελεί την ομάδα κρούσης για τον νομό Λάρισας, καθώς περίπου 100 τρακτέρ έφθασαν πρώτα στον κόμβο της Νίκαιας στη 1:30 το μεσημέρι, παρατάσσοντας τα μηχανήματα –με τη βοήθεια της Τροχαίας- εκατέρωθεν του δρόμου. Περίπου 70 τρακτέρ ξεκίνησαν από τα Φάρσαλα, ενώ στη διαδρομή προς Λάρισα προστέθηκαν στο κονβόι και από τα χωριά του άξονα (Χαλκιάδες, Χαρά, Νίκαια). Περίπου 30 τρακτέρ ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι από το κέντρο «Τούμπα» στον Τύρναβο, με προορισμό τη Νίκαια. Στη διαδρομή υπήρξε και δεύτερη προσυγκέντρωση στο γήπεδο της Γιάννουλης, προκειμένου να ενωθούν με τα αγροτικά μηχανήματα από Αμπελώνα-Τσαριτσάνη. Ανάλογος αριθμός αγροτικών μηχανημάτων συγκεντρώθηκε στον κόμβο της Γαλήνης από τους αγρότες του άξονα Λάρισας-Βόλου, οι οποίοι μέσω παράδρομου έφθασαν στη Νίκαια. Οι Λαρισαίοι είχαν δώσει ραντεβού από νωρίς το πρωί σε πάρκινγκ της περιφερειακής οδού Τρικάλων, αναμένοντας τη μεγάλη δύναμη των Καρδιτσιωτών. 

ΚΚΕ-ΕΚΛ

Τη στήριξή του στα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, αλλά και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και εκπρόσωποι σωματείων του νομού. Όλοι τους υποστήριξαν ότι με την παρουσία των εργαζομένων στο μπλόκο «γίνεται προσπάθεια να οικοδομηθεί συμμαχία αγροτών και εργατοϋπαλλήλων ενάντια στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, από τη Δευτέρα (28-01-2018) και ώρα 14.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, των φορτηγών και των λεωφορείων, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση Κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

• Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.).

Κατεύθυνση Κυκλοφορίας προς Αθήνα:

• Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί του Π.Α.Θ.Ε. με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 352+918 του Π.Α.Θ.Ε.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (χ/θ 331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

• Όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα λεωφορεία που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, θα αναστρέφονται μέσω της Αερογέφυρας και μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και ακολούθως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου, θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ (331+686 του Π.Α.Θ.Ε.).

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ρούστας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass