Κλιμάκωση με το βλέμμα στις σήραγγες Τεμπών

*Τι αποφασίστηκε στην Πανελλαδική Συνάντηση Μπλόκων χθες στη Νίκαια *Η πρόταση Αραχωβίτη και οι διεργασίες στα μπλόκα των αγροτών

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2019 22:06

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή με κλιμάκιο υπουργών, καθώς η προϊστορία έχει δείξει ότι η συνάντηση με τον εκάστοτε υπουργό Γεωργίας δεν βοηθά στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης αφού ο υπουργός "είθισται" να δηλώνει αναρμόδιος για σειρά θεμάτων και προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να καταγγείλουν την πρακτική -όπως λένε- των εκκοκκιστών να κρατούν χαμηλή την τιμή του βαμβακιού παρά την καλή ποιότητά του, αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλήνια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Ταυτόχρονα απηύθυναν κάλεσμα προς τους συναδέλφους τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ενίσχυση του αγώνα. Κλιμάκωση που βάζει στο κάδρο μέχρι και αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών αλλά και του κόμβου Πλατυκάμπου. Χθες στη Νίκαια βρέθηκαν εκπρόσωποι από το σύνολο σχεδόν των ανά την Ελλάδα μπλόκων με σκοπό να πάρουν αποφάσεις για τη συνέχιση του αγώνα τους σε μια σύσκεψη που κράτησε πάνω από δύο ώρες και στην οποία πήραν τον λόγο πολλοί εκπρόσωποι μπλόκων που είχαν κοινή συνισταμένη την ενίσχυση του αγώνα. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας - μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «Χαιρετίζουμε όλους τους αγρότες που συμμετέχουν σ' αυτόν τον αγώνα και τους καλούμε να ενισχύσουν τα μπλόκα που ήδη υπάρχουν αλλά και να στηθούν νέα μπλόκα, αφού υπάρχει η δυνατότητα να στηθούν και νέα μπλόκα στη χώρα μας, κάτι που δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων και την αγωνιστική διάθεση των αγροτών. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε συνάντηση με την κυβέρνηση, αν θα είναι ο πρωθυπουργός ή ο αντιπρόεδρος με κλιμάκιο υπουργών ας το αποφασίσει η ίδια η κυβέρνηση. Θα ζητήσουμε συνάντηση όπου θα θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων μας περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον υπουργό στις 14 Δεκέμβρη, σε πολλά θέματα δήλωσε αναρμόδιος ή συναρμοδιότητα με άλλα υπουργεία. Τα αιτήματά μας είναι αρμοδιότητα και άλλων υπουργείων οπότε η κυβέρνηση θα πρέπει να συμφωνήσει σ' αυτόν τον διάλογο που προτείνουμε. …Ταυτόχρονα με την ενίσχυση των μπλόκων θα πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί για εμάς είναι ζήτημα επιβίωσης» κατέληξε ο Ρίζος Μαρούδας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ακολούθησε… ρελάνς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη με νέο κάλεσμα προς τους εκπροσώπους της Επιτροπής των Μπλόκων για συνάντηση μεθαύριο Τετάρτη, στην οποία όπως ανέφερε, θα συμμετάσχει και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του διαρκούς διαλόγου που έχουμε με τους αγρότες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καλεί την Επιτροπή των Μπλόκων την Τετάρτη το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση επί των αιτημάτων που έχουν τεθεί και δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί» και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι ο διαρκής διάλογος επιλύει τα προβλήματα, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα και μια σειρά αιτημάτων έχει επιλυθεί».

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Μετά την πρόταση του υπουργού Αραχωβίτη για συνάντηση μεθαύριο Τετάρτη παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, σήμερα στις 6 το απόγευμα στο μπλόκο Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής των μπλόκων για να εξετάσουν τα νέα δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα πουν ναι στην πρόταση του υπουργού. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση Αραχωβίτη δεν ικανοποιεί τους αγρότες και θα εμμείνουν στη θέση τους για συνάντηση με τον πρωθυπουργό ή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο υπουργών αφού η συνάντηση με Αραχωβίτη και Τσακαλώτο δεν θα καταστεί ικανή να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα όπως ενέργειας. Μάλιστα οι αγρότες θέλουν η συνάντησή τους να φέρει λύση μακράς πνοής και να αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας για την ελληνική γεωργία, και όχι να είναι -όπως λένε- μια πρόσκαιρη λύση ώστε του χρόνου τον ίδιο καιρό να συζητάμε τα ίδια πράγματα.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εξάλλου νέα ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου-Αμπελώνα-Δαμασίου-Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, με την οποία κάνουν γνωστή την αρνητική τους απάντηση στην πρόσκληση για συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τύρναβου με απόφασή τους συμμετέχουν δυναμικά στο μπλόκο της Νίκαιας. Στο οποίο διεκδικούν λύση στα αιτήματα επιβίωσής τους, στα οποία βρίσκεται και το αίτημα να παραμείνει το καθεστώς των διήμερων έως έχει στο χύμα Τσίπουρο. Οσο διαρκεί ο αγώνας μας στα μπλόκα θεωρούμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για συνάντηση με το Υπουργείο για το θέμα του παραδοσιακού χύμα τσίπουρου, λειτουργεί αντικειμενικά ως διασπαστική ενέργεια στον αγώνα που δίνουμε στα μπλόκα και είναι σε εξέλιξη. Οταν πάρουμε απάντηση από την κυβέρνηση θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass