Κινδυνεύουν από τη δίψα 3.000 πρόβατα στη Φαλάνη

* ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΔΕΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΑ ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΑ *ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2019 22:04

Σε απόγνωση βρίσκονται περίπου δέκα κτηνοτρόφοι της Φαλάνης, οι οποίοι εδώ και μία εβδομάδα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το νερό που λαμβάνουν από δημοτική γεώτρηση (πρώην κοινοτική) για το πότισμα των προβάτων τους. Πρόκειται για μια κτηνοτροφική περιοχή μεταξύ της Φαλάνης και του Πηνειού ποταμού.

Εκεί οι κτηνοτρόφοι διατηρούν συνολικά πάνω από 3.000 πρόβατα που κινδυνεύουν να πεθάνουν από τη δίψα αφού δεν έχουν νερό να πιούν.

Μιλώντας χθες στην «Ε» οι κτηνοτρόφοι από τη Φαλάνη κ. Χρήστος Κόκκινος και κ. Χρήστος Κόντος αναφέρθηκαν στο πρόβλημα ζητώντας από τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, που πλέον έχει την ευθύνη και για τη συγκεκριμένη κτηνοτροφική γεώτρηση, να δώσει άμεση λύση, σημειώνοντας με έμφαση πως να διψούν τα πρόβατα τον Ιούλιο μήνα με τους 45 βαθμούς Κελσίου ακούγεται πιο λογικό, αλλά να διψούν στην καρδιά του χειμώνα που οι αγρότες δεν ποτίζουν τα χωράφια τους και δεν υπάρχει έλλειψη νερού είναι τουλάχιστον παράλογο.

Σύμφωνα με τους ίδιους αλλά και με τον τοπικό σύμβουλο Φαλάνης κ. Ρένο Καρυώτη το πρόβλημα δεν εστιάζεται σε αυτή κάθ’ αυτή τη γεώτρηση, η οποία λειτουργεί κανονικά αλλά στον υδροκυκλοφορητή όπου εκεί ανεβαίνει το νερό και στη συνέχεια με τη δύναμη της βαρύτητας διοχετεύεται στις σωληνώσεις και από εκεί χωριστά προς κάθε ποιμνιοστάσιο.

Για μία εβδομάδα το σύστημα έπαψε να λειτουργεί. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής ζητούν προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου της ΔΕΥΑΛ κ. Απόστολου Καλογιάννη με την ευαισθησία που τον διακατέχει και για τον πρωτογενή τομέα, ακόμα και αν η γεώτρηση δεν ανήκει στη ΔΕΥΑΛ και στον Δήμο Λαρισαίων, να σταλεί συνεργείο και να αποκαταστήσει τη βλάβη ώστε τα 3.000 και πλέον πρόβατα να μην κινδυνεύουν να πεθάνουν από τη δίψα.

Παρεμβάσεις για το θέμα έκανε και ο εκτελών χρέη προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Φαλάνης κ. Μενέλαος Καρυώτης προς τον Δήμο Λαρισαίων. Μιλώντας στην «Ε» σημείωσε ότι πρόκειται για μία γεώτρηση, η οποία έχει να συντηρηθεί τουλάχιστον 20 χρόνια και έφτασε στα όριά της. Πριν ένα μήνα συνεργείο του Δήμου Λαρισαίων επισκέφθηκε τη γεώτρηση, έχουν παραγγείλει τα ανταλλακτικά και είναι θέμα ημερών η επισκευή της.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass