Αγροτική «απόβαση» στα Τέμπη

* ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2019 22:03
Η επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών με την κα Βασιλική Θάνου Η επιτροπή των Θεσσαλών αγροτών με την κα Βασιλική Θάνου

Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας για την αυριανή μετάβασή τους στα Τέμπη για να διακόψουν την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες τηρούν σιγή ιχθύος για τη διάρκεια της κινητοποίησης, ενώ φέρονται αποφασισμένοι να φτάσουν στον προορισμό τους, ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει η αστυνομία.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Συνθήκες συνεννόησης τιμών στα εκκοκκιστήρια βάμβακος κατήγγειλε στην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κα Βασιλική Θάνου, τετραμελής αντιπροσωπεία αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ζητώντας να παρέμβει για να λήξει αυτό το καθεστώς.

Στην κα Θάνου πήγαν οι αντιπρόεδροι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ιωάννης Κουκούτσης και Δημήτρης Αδαμόπουλος, το μέλος Αλέξανδρος Λαχανάς και το μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Σωτήρης Γιαννακός. Οι Θεσσαλοί αγρότες παρουσίασαν τιμολόγια που έχουν κοπεί στις αρχές του φθινοπώρου με ίδιες περίπου τιμές, ανεξαρτήτως της ποιότητας του προϊόντος. Η κα Θάνου δήλωσε πρόθυμη να ξεκινήσει όλες τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον νόμο διαδικασίες, ώστε να διερευνήσει το θέμα.

«Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να δράσει το ίδιο γρήγορα, όπως έπραξε και με τη δίωξη 10 συναδέλφων αγροτών που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών» ήταν το καυστικό σχόλιο του Ρίζου Μαρούδα στην «Ε», αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών στην Αθήνα.

Ο ΣΕΚ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων με ανακοίνωσή του στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγρο-κτηνοτρόφων της χώρας και καλεί για άλλη μια φορά τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας από την κυβέρνηση λύσεις στα δίκαια αιτήματά τους. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, ζωοτροφές κ.α) σε συνδυασμό με τη συμπίεση των τιμών παραγωγού σε όλα σχεδόν τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής, δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα φτώχειας και αποδρομής από το επάγγελμα. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται και από τη μη πληρωμή πολλών προϊόντων από τους εμπόρους και μεταποιητές ή την πολύ μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής (ακόμη και ένα χρόνο).

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass