Στα δικαστήρια το νέο ραντεβού

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ *ΕΛΗΞΑΝ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 22:20

«Η αποχώρηση των τρακτέρ από τους δρόμους δεν σημαίνει και υποστολή της σημαίας του αγώνα. Αυτός συνεχίζεται με άλλες μορφές, καθώς τα προβλήματα παραμένουν. Θα είμαστε σε επαγρύπνηση, συνεχίζουμε τον αγώνα και στο τέλος θα νικήσουμε».

Με αυτά τα λόγια οι Θεσσαλοί αγρότες και μετά από παραμονή στον κόμβο της Νίκαιας επί 20 ημέρες απέσυραν τα τρακτέρ τους από την εθνική οδό, η οποία αργά χθες το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία. Χρειάστηκαν οι παρεμβάσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των υπαλλήλων της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για να καθαρισθεί το οδόστρωμα και να απομακρυνθούν αντικείμενα που ήταν επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Έτσι νωρίς χθες το πρωί, υπό τις οδηγίες ανδρών της Τροχαίας, τα 400 περίπου τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα εκατέρωθεν του δρόμου στον κόμβο Νίκαιας, επέστρεψαν στα χωριά, καθώς σε λίγες μέρες θα ξαναμπούν στα χωράφια για τη σπορά των εαρινών καλλιεργειών.

Η αποχώρηση των αγροτών έγινε με ανάμεικτα συναισθήματα. Αφενός ικανοποίηση για την ενότητα του αγώνα, καθώς φέτος στη Θεσσαλία υπήρξε ένα ενιαίο μπλόκο στη Νίκαια (πέρυσι ήταν δύο σε Πλατύκαμπο και Δέλτα Παλαμά Καρδίτσας), αφετέρου οργή και αγανάκτηση για την εχθρική στάση της κυβέρνησης που δεν ικανοποίησε κανένα βασικό αίτημα, αλλά και της πλειοψηφίας των κομμάτων, τα οποία δεν στήριξαν τον αγώνα των αγροτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων «καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εχθρική στάση έναντι εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως εκφράστηκε και με τον αυταρχισμό των πρωτοφανών δικαστικών διώξεων και με τον εμπαιγμό των προσχηματικών προκλήσεων σε "διάλογο" και με την προκλητική άρνηση να ικανοποιήσει τα αγροτικά αιτήματα. Καταγγέλλουμε, επίσης, την "ένοχη σιωπή" κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν, τα οποία στις 20 μέρες τώρα, που βρισκόμαστε στα μπλόκα, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν υπέρ των ζωτικών αιτημάτων μας και του δίκαιου αγώνα μας, δεν καταδίκασαν καν τον αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού «την 1η Μαρτίου, με συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, για συμπαράσταση στους 10 αγρότες που δικάζονται χωρίς καν να έχουν απολογηθεί, με την κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Και στις 17 Μαρτίου για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 109η επέτειο του Κιλελέρ, με δυναμικό συλλαλητήριο στον χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι».

Ρεπ.: Γ. Ρούστας

Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass