«Ενωμένοι για το συνεταιριστικό βαμβάκι»

ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΟΣ ΥΓΙΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2019 15:54

«Η ισχύς εν τη ενώσει για τους πέντε συνεταιρισμούς και ομάδες παραγωγών βαμβακιού, μια συλλογική κίνηση που πραγματικά εύχομαι και πιστεύω ότι θα πετύχει προς όφελος των ίδιων των συνεταιριστών και της τοπικής κοινωνίας».

Αυτά δήλωσε η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Στέλλα Μπίζιου, στην εκδήλωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών παρουσία του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά.

Και συνέχισε: «… η αντικειμενική και αμερόληπτη διαπραγματευτική δυνατότητα των πολλών -μάλιστα όταν και η πώληση λαμβάνει χώρα πριν τη σοδειά- με την παράλληλη, σωστή καλλιεργητική διαχείριση και «καθαρή» συγκομιδή, οδηγεί σίγουρα σε θετικά πρόσημα με τη διασφάλιση ενός ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος για τα μέλη των Αγροτικών Συνεταιρισμών και ποιοτικά ανώτερο προϊόν».

Στη συζήτηση που είχε η κ. Στέλλα Μπίζιου με τον πρώην υπουργό κ. Δημήτρη Μελά και τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαρισαίων Αγροτών κ. Φώτη Παπαδόπουλο, Πλατυκάμπου κ. Γιάννη Κουκούτση, Φαρσάλων «Ο Ενιππέας» κ. Αθανάσιο Καραΐσκο, Κρήνης κ. Βάιο Αγγελακόπουλο και «Ζευς» κ. Αχιλλέα Αποστόλου, τονίσθηκε αρχικά η αξιέπαινη πρωτοβουλία, αλλά και πως οι βαμβακοκαλλιεργητές έχουν ενεργοποιηθεί αυτή τη φορά συμπράττοντας προς όφελος όχι μόνο των ίδιων των συνεταιρισμών, αλλά και για την εξέλιξη του Θεσσαλού βαμβακοπαραγωγού και του προϊόντος του, με την επιστημονική γνώση ειδικευμένων γεωπόνων στην όλο και απαιτητικότερη διαχείριση της καλλιέργειας του βαμβακιού για καλύτερη ποιότητα και εξασφάλιση της καλύτερης τιμής για τον καλλιεργητή. Πεποίθησή της δε, είναι -και τονίσθηκε αυτό στον διάλογο που είχε με τους αγρότες παραγωγούς- πως «…προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή ενός υγιούς και ασφαλούς οικονομικά περιβάλλοντος, θα πρέπει να δούμε όλα τα ζητήματα που για χρόνια τώρα απασχολούν τους αγρότες αλλά και τους κτηνοτρόφους, ειδικά στην περιοχή μας που ο πρωτογενής τομέας διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στον νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία ολόκληρη. Πρέπει όλοι από θέσεις ευθύνης να… ξεμπλοκάρουμε εμπόδια χρόνων και όχι να μένουμε αμέτοχοι στα «μπλόκα» κάθε χειμώνα»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass