Τρακτέρ έξω από το… Δικαστικό

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 10 ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2019 15:00

Αγροτικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στα 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και σε άλλους δύο λαρισαίους αγρότες (Χρ. Σιδερόπουλο, Θ. Χατζηζωγίδη) που δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 οργανώνεται σήμερα το πρωί στο δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

Οι αγροτικοί φορείς, οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, με τη συμβολική συμμετοχή τρακτέρ. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλευρό των αγροτών, παρέχοντας τις νομικές της υπηρεσίες, θα βρίσκεται και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή τους καταδικάζουνε τη δίωξη των συνδικαλιστών του αγροτικού και εργατικού κινήματος στη Θεσσαλία, οι οποίοι σέρνονται στα δικαστήρια της Λάρισας την 1η Μάρτη 2019, με την κατηγορία ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, οι δε εργαζόμενοι σέρνονται εκ νέου σε δίκη από την εργοδοσία γιατί διεκδίκησαν δεδουλευμένα πολλών μηνών.

 

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Επαγγελματικής Ένωσης Δήμου Αγιάς με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες παραπέμποντας οχτώ συνδικαλιστές σε δίκη την Παρασκευή 1η Μαρτίου με την κατηγορία της υποκίνησης των αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας». «Δηλώνουμε αλληλέγγυοι» υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες «στα δίκαια αιτήματα των αγροκτηνοτρόφων, όπως αυτά εκφράζονται από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, και θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 10 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων».

Ο Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο τρόπος λειτουργίας της δικαιοσύνης στην περίπτωση των αγροτικών κινητοποιήσεων μας προβληματίζει έντονα», δηλώνει ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.

Ειδικότερα αναφέρει: «Είναι πάγια θέση μας να μη σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης η οποία αποτελεί την έκφραση της δικαστικής εξουσίας, σύμφωνα με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ο τρόπος όμως λειτουργίας της δικαιοσύνης στην περίπτωση των αγροτικών κινητοποιήσεων μας προβληματίζει έντονα. Η μεθόδευση να ασκηθούν διώξεις με «διαδικασίες εξπρές», εις βάρος των συνδικαλιστών αγροτών που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους είναι πρωτοφανής, αν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι οι διώξεις έγιναν χωρίς την απολογία των κατηγορουμένων, γεγονός καινοφανές για τα δικαστικά χρονικά. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι θεσμικά ορθό να επεμβαίνουμε στις αποφάσεις και στις κινήσεις της δικαιοσύνης όμως, ως δήμαρχος του μεγαλύτερου σε έκταση αγροτικού Δήμου της χώρας, αφού δηλώσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον αγώνα των αγροτών, ευελπιστώ ότι η δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει την υπόθεση, και θα κρίνει τους κατηγορούμενους συνδικαλιστές αγρότες, προκρίνοντας το πνεύμα από το γράμμα του νόμου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass