Ένταση στη δίκη των αγροτών

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΙΩΞΗ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2019 21:14 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2019 21:40

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα των Δικαστηρίων της Λάρισας ξεκίνησε χθες η δίκη των δέκα αγροτών που συμμετείχαν στο πρόσφατο μπλόκο της Νίκαιας και οδηγήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου με διαδικασία πολύ πιο γρήγορη από τις προηγούμενες φορές.

Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που επικρατούσε αρκετή ένταση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία και συνεχίζεται την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Η περισσότερη ώρα της χθεσινής διαδικασίας αναλώθηκε γύρω από την εξέταση του μάρτυρα αστυνομικού ο οποίος δεν μπορούσε να δώσει σαφή απάντηση στο ερώτημα της συνηγόρου υπεράσπισης για το «ποιος του έδωσε τα ονόματα των δέκα αγροτών» από τους οποίους λίγους μπορούσε να αναγνωρίσει ο ίδιος. Ενστάσεις υπήρχαν και γύρω από το ότι εκ των υστέρων «προστέθηκαν στοιχεία στη δικογραφία».

Χθες το απόγευμα εκπρόσωπος των αγροτών, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία σε παρακώλυση συγκοινωνιών με δόλο, τόνισε μεταξύ άλλων πως «αποδείχθηκε ότι το κατηγορητήριο είναι αβάσιμο και η διαδικασία εξπρές παράτυπη. Προσπαθούν να καταδικάσουν τον συνδικαλισμό. Θα μας βρίσκουν αντίθετους με την τρομοκρατία των κυβερνήσεων. Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε».

Από την πλευρά της η συνήγορος υπεράσπισης κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «πολιτική δίκη που αφορά μια πολιτική δίωξη. Μια δίωξη εναντίον των αγροτών που αγωνίζονται διαχρονικά και έχουν πληρώσει με αίμα τις κινητοποιήσεις τους».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «Είμαστε σε τόπο που γνωρίζει καλά τι σημαίνει αγροτική κινητοποίηση. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται η επέτειος του Κιλελέρ. Στις 23 Ιουνίου του 1910 αθωώθηκαν οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις του Κιλελέρ. Δεν μπορεί 109 χρόνια μετά με την ίδια πρακτική κινητοποίησης και με την ίδια πολιτική ποινικοποίησης να έχουμε αγροτοδικεία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα πως «οι άνθρωποι που κατηγορούνται είναι εκπρόσωποι των αγροτών και όχι ηθικοί αυτουργοί παρανομιών. Είναι αυτοί που από νόμιμο καθήκον και συνταγματική υποχρέωση και δικαίωμα συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί αποτελείται από πρωθυπουργό και υπουργούς που έχουν συμμετάσχει σε τέτοιες κινητοποιήσεις και έχουν εξαγγείλει την αποποινικοποίησή τους».

Για τη συνέχεια της δίκης τόνισε ότι «δεν θέλω να πιστεύω πως θα δούμε άλλες τέτοιες γελοιότητες και λοβιτούρες. Ήδη είναι αρκετά εκτεθειμένη και η εισαγγελική και η αστυνομική αρχή, διότι προέκυψε πως μαγειρεύτηκε μια δικογραφία άρον – άρον, αλλά και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στη δικογραφία μόλις χθες. Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Πολύ περισσότερο μάλιστα δεν πρέπει να γίνονται σε βάρος των αγροτών που αγωνίζονται για τη ζωή τους».

Νωρίτερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Λάρισας υπήρξε συγκέντρωση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass