«Ο Δήμος Κιλελέρ να βγει μπροστά για τους αγρότες μας»

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ Θ. ΜΟΥΣΙΟΣ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 15:34

Την ανάγκη ο Δήμος Κιλελέρ να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, διατρανώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος, σε δήλωσή του με αφορμή την 109η επέτειο από την εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

« Συμπληρώνονται σήμερα 109 χρόνια από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ (6 Μαρτίου 1910). Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης των κολίγων με τις δυνάμεις καταστολής, στην πλέον ιστορική στιγμή του αγροτικού κινήματος στη χώρα μας.

Σήμερα, 109 χρόνια μετά, οι αγρότες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά ζοφερή πραγματικότητα, όπου η έλλειψη ρευστότητας, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων και μια σειρά αρνητικών παραγόντων δεν τους επιτρέπουν να απολαύσουν τους καρπούς του μόχθου τους. Πολλές αγροτικές εκμεταλλεύσεις με δυσκολία επιβιώνουν ενώ παρατηρείται και μια μεγάλη ανακατανομή γης.

Εάν θέλουμε η ελληνική ύπαιθρος και τα χωριά μας να έχουν μέλλον, οφείλουμε, εδώ και τώρα, να συμφωνήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς μας τομέα.

Αλλά και ως Δήμος Κιλελέρ, πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων από την ύφεση παραγωγών μας. Δεν υπάρχει για μας άλλος δρόμος από την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη, ώστε να τους βοηθήσουμε να δυναμώσουν και να καταστούν ανταγωνιστικοί, αξιοποιώντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα του εύφορου τόπου και των εξαιρετικών προϊόντων μας.

Ο Δήμος Κιλελέρ, ο μεγαλύτερος αγροτικός Δήμος της χώρας, πρέπει να βγει μπροστά και να διεκδικήσει, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ένα καλύτερο μέλλον για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass