Τράπεζα Πειραιώς, η τράπεζα των αγροτών

ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ AGROTHESSALY

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2019 22:14

Αισθητή και φέτος έκανε την παρουσία της στη 12η Agrothessaly, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρισα, η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υποδέχθηκε στο εντυπωσιακό και καλαίσθητο περίπτερό της το πλήθος των επισκεπτών, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε αγρότες και κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις του κλάδου, ομάδες παραγωγών, αλλά και συνεταιρισμούς. Βασική προτεραιότητα της Τράπεζας, η εξασφάλιση ρευστότητας των παραγωγών μέσω χρηματοδοτήσεων. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα ειδικά προγράμματα και τις δυνατότητες υποστήριξης στο σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Τραπεζικής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα κ. Ιωάννης Χανιωτάκης «με το βλέμμα στο αύριο της ελληνικής γεωργίας και της εθνικής οικονομίας, η Τράπεζα Πειραιώς στέκεται δίπλα στους νέους παραγωγούς, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της καινοτομίας και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κέντρου Εργασιών του Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Αλέξης Πολιτάκης, σε δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, διατύπωσε το άτυπο σλόγκαν της Τράπεζας Πειραιώς, που είναι «κανένα υγιές αγροτικό σχέδιο χωρίς χρηματοδότηση».

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Πολιτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των αγροτών, ειδικά στους νέους αγρότες, με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Πειραιώς, που σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών.

Αναφορικά με τα αναμενόμενα δάνεια των 25.000 ευρώ δήλωσε ότι όταν θεσμοθετηθούν, η Τράπεζα θα είναι παρούσα και υπενθύμισε πως η Πειραιώς χορηγεί ήδη στους αγρότες μικροδάνεια των 5.000 ευρώ για τις έκτακτες ανάγκες τους. “Είμαστε η τράπεζα των αγροτών” τόνισε χαρακτηριστικά. «Η Τράπεζα Πειραιώς δραστηριοποιείται με συνέπεια στον χώρο της Αγροτικής Οικονομίας, μέσω μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης προσέγγισης. Στέκεται δίπλα στους παραγωγούς της χώρας, κατανοεί τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής γεωργίας. Προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω χρηματοδοτήσεων, που δεν αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα. Στόχος μας να κερδίσουμε το στοίχημα της βιωσιμότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης και να γίνουν οι Έλληνες παραγωγοί ανταγωνιστικοί. Μέσα από ένα πλέγμα δράσεων, όπως ο επενδυτικός δανεισμός, με εξειδικευμένα προγράμματα για νεοεισερχόμενους και με ιδιαίτερη ευελιξία θα βοηθήσουμε τον αγρότη στην απόκτηση του πάγιου εξοπλισμού του, αλλά και στην αγορά γης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολιτάκης. 

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ

Από την πλευρά του ο κ. Χανιωτάκης υποστήριξε πως «στο πλαίσιο της Agrothessaly, η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε σε νέους αγρότες τη δέσμη ενεργειών και πρωτοβουλιών υποστήριξής τους. Κεντρικός στόχος είναι η χρηματοδότηση να αποτελέσει μοχλό επίλυσης δομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νέοι παραγωγοί».

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη διευκόλυνση της έναρξης παραγωγικής δραστηριότητας, μέσω πρόσβασης σε ρευστότητα, που προσφέρεται με την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, στη μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω του Ανοικτού Δανείου Αγροτών και της Κάρτας Συμβολαιακής, για την αγορά εφοδίων με τιμές τοις μετρητοίς, στη στήριξη για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων στο πλαίσιο του Μέτρου 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για τα «Σχέδια Βελτίωσης», μέσω ενός ολοκληρωμένου πακέτου λύσεων, που περιλαμβάνει το επενδυτικό δάνειο, αλλά και επιπλέον δυνατότητες, όπως η εγγυητική επιστολή και το δάνειο έναντι επιχορήγησης, για τη συνολική κάλυψη των αναγκών των νέων γεωργών.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass