Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στόχος να καταστεί διεθνής έκθεση η Agrothessaly»

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ *ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ HELEXPO KAI EKΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2019 15:20

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων για τη διοργάνωση της φετινής Agrothessaly, που έκλεισε τις πύλες της την περασμένη Κυριακή.

Τα επίσημα στοιχεία του απολογισμού επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις που υπήρχαν πριν την έναρξη της έκθεσης για «πετυχημένη διοργάνωση», ενώ και στην πόλη της Λάρισας ήταν ιδιαίτερα αισθητή η επιτυχία της έκθεσης, αφού υπήρξε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση και τόνωση της τοπικής αγοράς και οικονομίας. Είναι δε χαρακτηριστικό πως την εβδομάδα της έκθεσης δεν υπήρχε διαθέσιμο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Λάρισας, ενώ υψηλές πληρότητες παρουσίασαν ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη Θεσσαλία και την Πιερία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΘ HELEXPO, η έκθεση κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 44.246 επισκέπτες, έναντι 40.153 επισκεπτών στην προηγούμενή της διοργάνωση, ενώ κατέγραψε αύξηση πάνω από 60% στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία και Ολλανδία.

Η HELEXPO, που έχει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία των εκθεσιακών γεγονότων σ΄ όλη τη χώρα, θεωρεί πως η Agrothessaly αποτελεί πλέον ένα από τα εκθεσιακά σημεία αναφοράς στον αγροτικό κλάδο, καθώς και ένα γεγονός εξωστρέφειας και προβολής της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, η Agrothessaly συγκέντρωσε 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της διοργάνωσης του 2017. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανήλθε σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προήλθαν από 38 χώρες, ενώ το «παρών» έδωσαν και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια.

Στην έκθεση συμμετείχαν εταιρείες - leaders στα αγροτικά μηχανήματα και τους εξοπλισμούς για την κτηνοτροφία και τη γεωργία, παρουσιάζοντας όλες τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις.

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα οφέλη της Λάρισας από τη διοργάνωση, τόσο για την προβολή της πόλης όσο και για τη θετική επίδρασή της στην τοπική οικονομία. «Ο απολογισμός της Agrothessaly είναι πράγματι εντυπωσιακός. Πέρα από τα δεδομένα που κατεγράφησαν σε ό,τι αφορά στην επισκεψιμότητά της, ιδιαίτερα εμφανής ήταν και η τόνωση στην αγορά της πόλης.

Επιβεβαιώνεται έτσι η ορθότητα της επιλογής μας να προχωρήσουμε σε στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO που αποτελεί άλλωστε και το δημόσιο φορέα διοργάνωσης μεγάλων εκθεσιακών γεγονότων. Παραλάβαμε ως δημοτική αρχή μια περιφερειακή έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία και την εξελίσσουμε, με την πολύτιμη συνεργασία των ιδιαίτερα έμπειρων στελεχών της HELEXPO, σε μια διοργάνωση εθνικής εμβέλειας.

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Η δυναμική της διοργάνωσης και οι προοπτικές της, μας οδηγούν στο να υποβάλουμε, Δήμος και ΗELEXPO, φάκελο για την πιστοποίηση της έκθεσης σε διεθνές επίπεδο, ώστε να προστεθεί στο καλεντάρι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε. Η Λάρισα έχει τις δυνατότητες, τις προοπτικές και τον δυναμισμό που απαιτείται για μια εξωστρεφή πορεία προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. Όλα καταδεικνύουν πως η πόλη μας και ο Δήμος Λαρισαίων μπορούν να εξελιχθούν σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης της χώρας».

ΔΕΘ HELEXPO

Εκδηλη εξάλλου είναι και η ικανοποίηση που εκφράζουν τα στελέχη της ΔΕΘ HELEXPO. Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του φορέα, Τάσος Τζήκας, στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης: Η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση. Η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε σε αυτό» τόνισε ο κ. Τζήκας, σημειώνοντας πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας έχει δεσμούς πια με τη Λάρισα μέσα από την εν λόγω διοργάνωση, η οποία σηματοδότησε και τη νέα περιφερειακή στρατηγική του.

Αλλά και από την πλευρά τους, οι εκθέτες, που αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για την επιτυχία ενός εκθεσιακού γεγονότος, αποτιμούν με θετικό τρόπο τη φετινή διοργάνωση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) κ. Ιωάννης Χίγκας, μιλώντας στην «Ε» τόνισε τα εξής:

«Η φετινή Agrothessaly, όπως και αυτή που έγινε το 2017, απέδειξε την ιδιαίτερη δυναμική της έκθεσης. Η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη, ενώ από την εικόνα που διαθέτουμε και οι εκθέτες είναι ικανοποιημένοι από τις συμφωνίες που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Πιστεύω βαθύτατα ότι η Αgrothessaly μπορεί να πιστοποιηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βεβαίως απαιτούνται και κάποιες βελτιώσεις στις υποδομές. Ως αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Νταή για την άριστη συνεργασία που έχουμε και τα θετικά αποτελέσματα της Agrothessaly».

Gallery άρθρου