Νέες μειώσεις τιμών από τον ΤΟΕΒ Δαμασίου

Δημοσίευση: 03 Απρ 2019 22:17
Νέες μειώσεις στα αρδευτικά τέλη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας Νέες μειώσεις στα αρδευτικά τέλη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας

Ένας από τους πλέον υγιείς οργανισμούς άρδευσης είναι ο ΤΟΕΒ Δαμασίου, ο οποίος συνεχίζει την κοινωνική του πολιτική με μειώσεις αρδευτικών τελών που συνολικά τα τελευταία πέντε χρόνια φτάνουν το 30%.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην ετήσια γενική συνέλευση του ΤΟΕΒ με θέματα της ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό και ισολογισμό του 2018 και προϋπολογισμό του 2019.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μανίκας ανακοίνωσε στο σώμα ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 ο οργανισμός δεν έχει καμία οφειλή προς οιονδήποτε. Επίσης δεν υπάρχουν δάνεια και οικονομικής φύσεως ρυθμίσεις προς τρίτους.

Οι καταθέσεις σε τράπεζες ανέρχονται σε 342.000 ευρώ ως απόθεμα του Οργανισμού. Επίσης υπάρχουν ανείσπρακτα χρέη από τους αρδευτές προς τον Οργανισμό τα οποία θα αποπληρωθούν μέσα στο 2019 και ανέρχονται στο ποσό των 210.000 ευρώ.

ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Μετά την ανακοίνωση των παραπάνω οικονομικών αποτελεσμάτων ο κ. Μανίκας μετέφερε την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, προτείνοντας προς τη γενική συνέλευση να αποφασίσει νέα μείωση των αρδευτικών τελών κατά 10%. Η μείωση αυτή είναι για πέμπτη συνεχή χρονιά, που σημαίνει ότι συνολικά η μείωση στα αρδευτικά τέλη είναι της τάξης του 30%. Η μείωση αυτή και φέτος θα ισχύσει για εκείνους τους αρδευτές, οι οποίοι θα εξοφλήσουν μετά το τέλος της αρδευτικής περιόδου που είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου του 2019.

Φέτος μετά τις μειώσεις οι τιμές αρδευτικού τέλους κατά στρέμμα για το 2019 θα είναι: Αμπέλια 28 ευρώ, όλες οι άλλες καλλιέργειες 35 ευρώ.

Ο απολογισμός – ισολογισμός και ο προϋπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα και από το σώμα.

Ο κ. Μανίκας ενημέρωσε επίσης για ένα σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη συνολικού κόστους 800.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από το Υπουργείο Υποδομών και αφορά μέρος του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Τυρνάβου. Ένα έργο που πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση. Συγκεκριμένα σκεπάζεται ο κεντρικός αρδευτικός και αντιπλημμυρικός αύλακας που διέρχεται από την άκρη του χωριού, περνά μπροστά από το σχολείο και το γήπεδο συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Επίσης με παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το ποσό των 240.000 ευρώ για την εγκατάσταση σε έξι γεωτρήσεις συστημάτων ΙNVERTER για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass