«Γιατί στο μπλόκο της Νίκαιας ήταν μόλις 270 τρακτέρ;»

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

Δημοσίευση: 10 Απρ 2019 15:44

«Θέτουμε δημόσια ένα ερώτημα, στο οποίο θα θέλαμε να απαντήσει η Γραμματεία της πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων: Για ποιον λόγο, στις φετινές κινητοποιήσεις, το μπλόκο της Νίκαιας το οποίο ήταν πανθεσσαλικό, συγκέντρωσε μόλις 270 τρακτέρ την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων;» τονίζει το Αγροτικό Τμήμα Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων επισημαίνει «ιδιαίτερα προς την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων» ότι «κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τα πολλά που έγιναν και γίνονται σε θετική κατεύθυνση από το 2015 μέχρι σήμερα, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος.

Τρανταχτή απόδειξη της βελτίωσης της κατάστασης στον αγροτικό χώρο, τα τέσσερα τελευταία χρόνια είναι η αποτύπωση και η κατάταξη των αιτημάτων των ίδιων των αγροτών, έτσι όπως υπήρξαν καταγεγραμμένα.

Πιο συγκεκριμένα, τον Γενάρη του 2016, στις μεγαλειώδεις τότε κινητοποιήσεις τα τρία πρώτα αιτήματα αφορούσαν στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και στο κόστος παραγωγής. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, το φορολογικό και το ασφαλιστικό έχουν οπισθοχωρήσει στην κατάταξη των αιτημάτων και πρώτο αίτημα των αγροτών ήταν, σύμφωνα με τους αγρότες, «το αίσχος των ανοιχτών τιμών, κατώτερες εγγυημένες τιμές, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων με την παράδοσή τους και η αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων», ενώ δεύτερο αίτημα στην κατάταξη ήταν το κόστος παραγωγής».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει εκτενή αναφορά στο κυβερνητικό έργο, στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό των αγροτών, αλλά και στο κόστος παραγωγής, στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και στις διώξεις αγροτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass