Αποζημιώσεις στις αμυγδαλιές ζητά ο Δήμος Αγιάς

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗΣ * ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ, ΜΑΞΙΜΟΥ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 21:00 | Τελευταία ενημέρωση: 13 Απρ 2019 21:15

Από το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ανακοινώθηκε ότι «παρατηρήθηκε στις αμυγδαλιές στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου πρόβλημα χαμηλής καρπόδεσης.

Αποτέλεσμα του φαινομένου αυτού είναι η σημαντική μείωση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών της περιοχής σε μια κρίσιμη περίοδο και η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, τόσο καλλιεργητικές όσο και διαβίωσής τους. Επισημάνθηκε στον ΕΛΓΑ η αναγκαιότητα όσον το δυνατόν γρηγορότερης διεκπεραίωσης των απαραίτητων διαδικασιών για την αποζημίωση των παραγωγών που πλήττονται από χαμηλή καρπόδεση».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Στο θέμα αναφέρονται και οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη ερωτώντας «αν θα προχωρήσει γρήγορα η διερεύνηση των αιτιών της καρπόπτωσης στις αμυγδαλοκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Συκουρίου, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων».

Επιπρόσθετα ο κ. Κέλλας επανέρχεται στο αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, επισημαίνοντας την ανάγκη θεσμοθέτησης και δημιουργίας ειδικού φορέα, που θα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό την επιστημονική τεκμηρίωση των εκτιμήσεων και θα συνδράμει στην άμεση βελτίωση και διαρκή επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των Ελλήνων αγροτών.

Και τονίζει την αναγκαιότητα αξιοποίησης των μηχανισμών, που προσφέρει η ΕΕ για τάχιστη αποζημίωση των καταστροφών από τα φαινομένα της κλιματικής αλλαγής από εθνικούς πόρους χωρίς τις χρονοβόρες αποζημιώσεις μέσω ΠΣΑ – ΚΟΕ.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass