«Από καστανοπερίβολα έως ρυμοτομικές αλλαγές…»

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ «ΔΩΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2019 15:48

Την αποχώρηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισαγωγή προς ψήφιση πολλών θεμάτων, επέλεξαν 7 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δώτιο Πεδίο», από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Την Τρίτη 23/4 η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Δώτιο Πεδίο” κι ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας μια συνεδρίαση προεκλογικού χαρακτήρα. Αιτία ήταν ο μεγάλος αριθμός εισηγήσεων προς απόφαση και η θεματολογία: από γνωμοδοτήσεις για καστανοπερίβολα κι έργα έως αλλαγές ρυμοτομικού σχεδίου και διανομή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ δύο μόλις μέρες ουσιαστικά πριν τη λήξη της «ουσιαστικής» θητείας του.

Σε τοποθέτησή μας αναφέραμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σχετική και περιοριστική ως προς το είδος και τον χαρακτήρα των αποφάσεων που μπορούν να ληφθούν από τα Δημοτικά Συμβούλια, μετά τις 25 Απριλίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019. Περιόρισε δηλαδή τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων μόνο σε θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και έκτακτης ανάγκης. Επισημάναμε ακόμη ότι θεωρούμε πολιτικά ανέντιμη την επιλογή της δημοτικής πλειοψηφίας να φέρει με τόσο απροσχημάτιστο τρόπο εισηγήσεις “εργαλεία επανεκλογής”, καλυπτόμενη από το γράμμα του νόμου.

Η απάντηση του δημάρχου ότι την ίδια μέρα ή την προηγούμενη/επόμενη έχουν προγραμματισμένες συνεδριάσεις τα δημοτικά συμβούλια όλων των δήμων του νομού, δεν αναιρεί τη λογική της απόφασης αποχώρησής μας. Κι αυτό γιατί μετά από μια μικρή έρευνα στις ιστοσελίδες των δήμων διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, κανενός Δήμου δεν είχε τέτοιο μεγάλο αριθμό θεμάτων και φυσικά τέτοιας σπουδαιότητας.

Οι δημότες της Αγιάς γνωρίζουν πλέον καλά αυτές τις μεθόδους

Οι δημοτικοί σύμβουλοι: Καλαγιάς Γρηγόριος, Βατζιάς Αντίγονος, Αναστασίου Ιωάννης, Μασούρας Γεώργιος, Τριανταφύλλου Αθανάσιος, Μπεϊνάς Αντώνιος, Σκαπέτης Αντώνιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass