Για άρδευση 1,4 εκατ. ευρώ στις Ευρυμενές Αγιάς

ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 22:25

Με έργα και παρεμβάσεις από τον Δήμο Αγιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, διαμορφώθηκαν νέες συνθήκες άρδευσης στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών, οι οποίες άλλαξαν κυριολεκτικά το τοπίο για εκατοντάδες παραγωγούς.

Η συστηματική δουλειά του Δήμου, η επιμονή της δημοτικής αρχής στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και η αξιοποίηση ώριμων μελετών, οι οποίες είχαν παραδοθεί από τον Δήμο Ευρυμενών, οδήγησαν στην κατασκευή και προετοιμασία μιας σειράς έργων, αλλά και στην προκήρυξη πολλών ακόμα, που δίνουν νέες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα για ολόκληρη την περιοχή του πρώην Δήμου Ευρυμενών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι «στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να λυθούν τα προβλήματα λειψυδρίας στην περιοχή, προκειμένου να αναδειχθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα και να ενισχυθεί σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών».

Ενδεικτικά, ολοκληρώθηκαν και δημοπρατήθηκαν τα ακόλουθα έργα:

* Κατασκευή τριών αντλιοστασίων άρδευσης, προϋπολογισμού 561.000€, στο αγρόκτημα αναδασμού Ομολίου, στις θέσεις «Κερανή», «Αγριάδες» και «Παλιοβόρια», για την υποβοήθηση του έργου των ήδη υπαρχόντων αντλιοστασίων.

* Ηλεκτροδότηση των δύο αντλιοστασίων άρδευσης στις θέσεις «Κερανή και «Παλιοβόρια», προϋπολογισμού 50.000€ (είναι σε εξέλιξη από τον εργολάβο της ΔΕΔΔΗΕ).

* Προμήθεια Inverter και συστήματος τηλεμετρίας στο αντλιοστάσιο του Ομολίου, στη θέση «Κερανή» προϋπολογισμού 24.000 ευρώ, για την αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες.

* Βελτίωση δικτύου άρδευσης στο αγρόκτημα αναδασμού Ομολίου και στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοπύργου, συνολικού μήκους 2.000 μέτρων και προϋπολογισμού 52.000 ευρώ.

* Προμήθεια αγωγών άρδευσης για την επέκταση του δικτύου άρδευσης, από το αντλιοστάσιο στη θέση «Παλιοβόρια» στη θέση «Στρίντζο» Ομολίου, συνολικού μήκους 3.000 μέτρων με προϋπολογισμό 20.000 ευρώ.

* Τοποθέτηση Inverter στο αντλιοστάσιο του Ομολίου στη θέση «Σταβάρι», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.

* Έκδοση αδειών χρήσης νερού αντλιοστασίων του αγροκτήματος αναδασμού Ομολίου και υποβολή φακέλων για την έκδοση αδειών χρήσης νερού για λογαριασμό των χρηστών σε 19 θέσεις στην Τοπική Κοινότητα Παλαιοπύργου και σε 9 θέσεις στην Τοπική Κοινότητα Στομίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των αρδευτών και η καταβολή των επιδοτήσεων, προϋπολογισμού 4.500 ευρώ.

* Έκδοση άδειας χρήσης νερού της αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Νεκροταφείο» της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοπύργου και υποβολή σε πρόγραμμα για αγροτικό εξηλεκτρισμό, καθώς και υποβολή φακέλου για άδεια χρήσης νερού των πηγών Δάφνης για την ύδρευση του οικισμού Ομολίου, καθώς και για την άρδευση των παρακείμενων καλλιεργειών στη θέση «Γκόλια», με μελέτες που εκπονήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπως και στην περίπτωση της έκδοσης άδειας χρήσης νερού για την αρδευτική χρήση της γεώτρησης στη θέση «Αγία Τριάδα» της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας.

* Υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ΠΕΠ Θεσσαλίας, για την κατασκευή αντλιοστασίου στη θέση «Κούτσουρο Κομμένο» για την άρδευση περίπου 2.000 στρεμμάτων με συνολικό προϋπολογισμό 610.000 ευρώ.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass