Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατασκευή φράγματος στον Αγιόκαμπο θα ξεδιψάσει 13.650 στρέμματα γης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 16:30

Ένα έργο κομβικής σημασίας για τα παράλια του Δήμου Αγιάς ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μαζί με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα.

Πρόκειται για την κατασκευή φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού στην περιοχή του Αγιοκάμπου, συνολικού προϋπολογισμού 19,197 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να αρδεύσει περί τα 13.650 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο έργο μεταξύ άλλων, μελετήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορά στην κατασκευή φράγματος για τη δημιουργία ταμιευτήρα νερού. Το φράγμα σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη του, προβλέπεται να κατασκευαστεί επί του ρέματος «Πουρί» στην περιοχή Αγιόκαμπου, περίπου 4 χιλιόμετρα δυτικά του οικισμού Αγιόκαμπος του Δήμου Αγιάς. Τα οφέλη του νέου έργου είναι πολύπλευρα καθώς «θα βοηθήσει την περιοχή με την κάλυψη των αναγκών άρδευσης, τη βέλτιστη αξιοποίηση της λεκάνης απορροής, την επέκταση των αρδεύσεων στο σύνολο των καλλιεργειών στην περιοχή του έργου, με την αξιοποίηση των γεωργικών εδαφών σε αγρανάπαυση και σε πολλά ακόμη επίπεδα».

 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε τα εξής: «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο για τον νομό Λάρισας, ένα έργο με σπουδαίο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα παράλια του Δήμου Αγιάς. Το φράγμα στον Αγιόκαμπο και η κατασκευή ταμιευτήρα, θα αλλάξει άρδην τον χάρτη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή, δίνοντας ισχυρή ώθηση στην κατεύθυνση της υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης. Ένα έργο που έρχεται παράλληλα να συμβάλει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, στην αντιπλημμυρική προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος με τη δημιουργία ενός νέου, λιμναίου στοιχείου και φυσικά την ανάπτυξη αντίστοιχα, ενός νέου οικοσυστήματος. Αποτελεί παράλληλα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μπορεί μία πραγματική ένωση δυνάμεων να αποφέρει αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και απάντηση σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι οι λύσεις στα προβλήματα κρύβονται μόνο σε φαραωνικά έργα κι όχι σε διαρκείς και πολυπληθείς παρεμβάσεις με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την προσπάθεια ώστε να φθάσουμε σήμερα στην ανακοίνωση του έργου και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα».

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας υπογράμμισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη, για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του έργου κατασκευής φράγματος στη θέση «Λιβαδότοπος» του Αγιοκάμπου. Το φράγμα, συνολικού προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ είναι ένα έργο πνοής που θα αλλάξει τα δεδομένα στις παραγωγικές δυνατότητες του δήμου μας και θα δώσει νέες προοπτικές στους καλλιεργητές. Θέλω επίσης να αναφερθώ στην άριστη συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Δήμο Αγιάς, η οποία παράγει πια χειροπιαστά αποτελέσματα, προς όφελος των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά λειτουργεί και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένουμε επίσης και την ένταξη του φράγματος «Μπελμά», το οποίο είναι ώριμο μελετητικά και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, ώστε να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το θέμα των αρδευόμενων εκτάσεων του δήμου μας».

Σχετικά Άρθρα