Αναγκαίες οι έγκαιρες αποζημιώσεις

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2019 15:32

Τις πληγείσες περιοχές του Δαμασίου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τους αγρότες Βασίλη Μίγα, Αθανάσιο Σούλα, Κωνσταντίνο Νάκα και τον τοπικό σύμβουλο Δαμασίου, Χρήστο Μουσιάρη.

Ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει την ολική καταστροφή που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 3.000 στρέμματα και κυρίως σε αμπελοκαλλιέργειες, βαμβάκι, σιτηρά, αχλάδια και ροδάκινα, αλλά και να ενημερωθεί από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή του Δαμασίου και προχώρησε γρήγορα σε εκτίμηση της ολοκληρωτικής καταστροφής, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για έγκαιρες αποζημιώσεις. Τέλος, κάλεσε τους αγρότες να υποβάλουν σύντομα τις δηλώσεις ζημιάς.

ΤΣΙΑΠΛΕΣ: ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΓΑ

Για το ίδιο θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τσιαπλές σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιπαρατίθενται για το τι χρώμα έχει ο μετεκλογικός χάρτης, ωστόσο οι αγρότες της περιοχής του Δαμασίου είδαν για ακόμα μια φορά το χρώμα του κάτασπρου χαλαζιού και την καταστροφή μεγάλων εκτάσεων από τις καλλιέργειές τους.

Αυτό όμως που δεν βλέπουν οι αγρότες του Δαμασίου, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου και άλλων περιοχών, είτε παλιότερα με κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με ΣΥΡΙΖΑ, είναι να αλλάζει ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να δίνονται δίκαιες και στο 100% της ζημιάς αποζημιώσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας αξιώνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει άμεσα τον απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας της περιοχής του Τυρνάβου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass