«Θα διεκδικήσουμε ξανά αποζημιώσεις για το ρωσικό εμπάργκο στα φρούτα»

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 15:20

Την κραυγή αγωνίας των παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου, για τις “εξευτελιστικές” τιμές στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, “εισέπραξε” ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, στο Αργυροπούλι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ και αγρότες της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν έντονη ανησυχία για τη διάθεση των προϊόντων τους, καθώς, εξαιτίας του Ρωσικού εμπάργκο, χιλιάδες τόνοι επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών παραμένουν καθηλωμένοι στα ψυγεία του Συνεταιρισμού. Ακόμη, επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα του υψηλού κόστους παραγωγής για τον Έλληνα αγρότη.

Ο κ. Κέλλας μετά το τέλος της συνάντησής του με τους συνεταιριστές, δήλωσε:

 «Σήμερα επισκέφθηκα έναν πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια, δίνει άνιση μάχη με την κυβερνητική αδιαφορία και ανικανότητα για την προάσπιση των συμφερόντων του πρωτογενούς τομέα.

Τα ψυγεία γεμίζουν αδιάθετα ροδάκινα και νεκταρίνια, οι τιμές κατρακυλούν και οι αγρότες είναι στα όριά τους.

Οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί αποζημιώθηκαν, για πρώτη και τελευταία φορά, λόγω της απόφασης της Ε.Ε. για εμπάργκο προς τη Ρωσία, τον Δεκέμβριο του 2014 επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, που διεκδίκησε και εξασφάλισε στρεμματική ενίσχυση 220 ευρώ.

Έκτοτε, οι τραγικοί χειρισμοί του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που υποστήριξε ελλιπώς και ατεκμηρίωτα το αίτημα των αγροτών για αποζημιώσεις, απαξίωσαν τις τιμές σε ροδάκινα και νεκταρίνια, τη στιγμή που Ιταλοί και Ισπανοί αγρότες αποζημιώνονται για την απώλεια του εισοδήματός τους!

Επιπλέον στα τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καταργήθηκε το αγροτικό πετρέλαιο, αυξήθηκαν φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές, φορολογήθηκαν οι επιδοτήσεις και εκτινάχθηκε το κόστος παραγωγής.

Την επομένη των εκλογών θα διεκδικήσουμε άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις για τους παραγωγούς από τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, ενώ θα μειώσουμε άμεσα τη φορολογία σε όλες τις κλίμακες, ώστε να ανασάνουν οι παραγωγικές τάξεις.

Για τη ΝΔ ο πρωτογενής τομέας δεν είναι χώρος πειραματισμών, αλλά η αφετηρία για την αλλαγή σελίδας στη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass