Συμπαράσταση στους πληγέντες

Επίσκεψη Β. Κόκκαλη σήμερα σε πληγείσες περιοχές *Δηλώσεις βουλευτών - πολιτευτών

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:20

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλης Κόκκαλης, σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις χαλαζόπληκτες περιοχές του πρώην Δήμου Ενιπέα στα Φάρσαλα κι αργότερα στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας.

* Επίσης, επισκεπτόμενοι χθες τις πληγείσες περιοχές στα Φάρσαλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας (φωτ.) και η υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ κ. Μαρία Γαλλιού, τόνισαν την ανάγκη να κινητοποιηθεί άμεσα, ο κρατικός μηχανισμός να ολοκληρωθούν οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν οι αποζημιώσεις στο σύνολο της παραγωγής τους το ταχύτερο δυνατόν.

* Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του Γ. Κατσιαντώνη που μεταξύ άλλων αναφέρει: Για ακόμα μία φορά οι αγρότες βλέπουν τις σοδειές τους να "χάνονται". Το "χαλάζι" ανυπαρξίας μέτρων πρόληψης και ανεπάρκειας του κανονισμού του ΕΛΓΑ συνεχίζει να καταστρέφει τον αγροτικό κόσμο. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, μέσα από τις παρεμβάσεις μου, για να μπει ένα τέλος σε αυτή την "πληγή". Δε θα σταματήσω, αντιθέτως θα συνεχίζω να είμαι δίπλα τους, καταγράφοντας τις ζημιές, όπως έπραξα και χθες σε πληγείσες περιοχές, και διεκδικώντας το δίκαιό τους.

* Περιοδεία στις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Σπαρμό, Φλάμπουρο, Ολυμπιάδα και Σκοπιά, πραγματοποίησε η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

«Η αγροτική οδοποιία των συγκεκριμένων χωριών, μα πολύ περισσότερο οι καλλιέργειες των παραγωγών, υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή. Σιτηρά και καπνός, δεντροκαλλιέργειες όπως μήλα, αχλάδια, αμπέλια, αμύγδαλα, καρύδια αλλά και τα τριφύλλια, καταστράφηκαν λόγω της προχθεσινής χαλαζόπτωσης. Οι παραγωγοί της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και αυτοί της επαρχίας Φαρσάλων, είδαν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πάει χαμένος», τόνισε η κα Μπίζιου, αμέσως μετά τη συζήτηση που πραγματοποίησε με παραγωγούς της περιοχής.

«Ο ΕΛΓΑ οφείλει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών και να προχωρήσει άμεσα σε εκτίμηση των ζημιών, καθώς και στην πληρωμή του συνόλου της παραγωγής», τόνισε η κα Μπίζιου και κατέληξε λέγοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου έχουν έτοιμο σχέδιο τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ και εκσυγχρονισμού του, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 70 χρόνια. Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας θα πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα, αποδεικνύοντας πως αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της χώρας μας και αυτό είναι προτεραιότητα στο σχέδιο της ΝΔ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass