«Η χυμένη καρδάρα με το γάλα θα πέσει σε αυτούς που την κλώτσησαν»

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 16:09

«Φώναζα από την πρώτη στιγμή μέσα από τις παρεμβάσεις μου, ότι η τελευταία κυβερνητική πολιτική είχε ως στόχο να εξαφανίσει από τον χάρτη χιλιάδες κτηνοτροφικές οικογένειες, εφαρμόζοντας τακτικές εξολόθρευσης μέσα από δυσβάσταχτους φόρους, υψηλά κόστη, αυξήσεις σε εισφορές, καταργήσεις σε ελέγχους στο γάλα, ανύπαρκτες αποζημιώσεις».  

Αυτά τόνισε από το Λιβάδι και τα κτηνοτροφικά χωριά της Ελασσόνας, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισημαίνοντας τη μεγάλη ζημιά που άφησε πίσω της η κυβέρνηση "κουνώντας το μαντήλι" στον κόσμο.

Μιλώντας με κτηνοτρόφους στον Λόφο, την Κοκκινόγη, τη Δολίχη, την Καλλιθέα, τα Καλύβια και το Λιβάδι, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα δεν έπραξαν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέροντας παρεμβάσεις του για τα εξής:

Για τους επιλέξιμους βοσκότοπους, θέμα για το οποίο ο Γιώργος Κατσιαντώνης ζητούσε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό, στα ουσιαστικά ερωτήματα και τις διαπιστώσεις που κατέγραφε στην επιστολή της η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Του επισήμαινε μάλιστα ότι "βγάζει σε διαβούλευση ένα χάρτη που οριοθετεί τις περιοχές με φυσικούς περιορισμούς, και ρίχνει στον Καιάδα σχεδόν ολόκληρη τη Θεσσαλία, αποκλείοντάς την από την εξισωτική αποζημίωση".

Για τους ελέγχους σε γάλα και την προστασία της φέτας, όπου ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. ζητούσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλει τέλος στην παραβατικότητα, εξαγγέλλοντας στην... πράξη, με τα ανάλογα πρόστιμα, τα αποτελέσματα των ελέγχων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ίδια η κυβέρνηση κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα, κωφεύοντας στις... φωνές των κτηνοτρόφων που προς τιμή τους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία, όλων όσοι παρανομούν με «θύματα» το γάλα και την εντιμότητα των κτηνοτρόφων που προχωρούν με τον σταυρό στο χέρι".

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης επισήμανε την αναγκαιότητα της εξασφάλισης ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης των γεωργών και των κτηνοτρόφων, με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας για να γίνουν οι μονάδες πιο εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές. Το πρόγραμμα της Ν.Δ είναι σαφές και στοχοποιημένο προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και στο να μπει τέλος στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass