Βασ. Κόκκαλης: Είμαι περήφανος που συνδιαμόρφωσα τις πολιτικές του Υπουργείου με τους παραγωγούς

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 15:00

«Το να έχει κάποιος ένσημα στην εργασία του, στη δουλειά του, είναι μεγάλο πράγμα. Εγώ έχω μόνο τέτοια!

Δεν έχω κομματικά ένσημα, δεν έχω γραμμάτια από το παρελθόν, δεν είμαι γόνος πολιτικού τζακιού, ούτε υπηρέτησα στην αυλή κάποιας πολιτικής κάστας. Αντλώ τη δύναμή μου μόνον από την κοινωνία και μόνον για την κοινωνία εργάζομαι. Αντλώ τη δύναμή μου από εσάς και για εσάς. Το λέω με την καρδιά μου… δεν θα σας ξεχάσω ποτέ, θα είμαι κοντά σας την επόμενη ημέρα απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρίσκομαι. Θυμηθείτε, σκεφτείτε, αποφασίστε».

Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε την ομιλία του χθες βράδυ, μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασίλης Κόκκαλης, χειροκροτούμενος από το πυκνό ακροατήριο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του.

Ο κ. Κόκκαλης εξήγησε γιατί έμεινε στα δύσκολα, στήριξε την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, μετά λόγου γνώσεως. «Κατάλαβα πως ο αγώνας για την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου είναι πάνω από το προσωπικό μου όφελος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προλόγισε η ηθοποιός του Θεσσαλικού Θεάτρου Αλίκη Τσάκου, ενώ ο Β. Κόκκαλης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη που «με τιμά απόψε ευρισκόμενος εδώ, ανάμεσά μας. Ενός ανθρώπου που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για το πολιτεύεσθαι. Που απέδειξε πως οι κοινωνίες τιμούν τα αξιότερα πρόσωπα και επιβραβεύουν τις διαδρομές τους, ανεξαρτήτως πολιτικής συγκυρίας. Ομαδικότητα, έργο και παραμερισμός πολιτικών και ιδεολογικών διαφορών, κάτω από ένα κοινό όραμα για τον τόπο μας. Το έκανε πρώτη η Συμπαράταξη Λαρισαίων, το πέτυχε σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση, της οποίας έχω την τιμή να είμαι μέλος. Μία κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που έδωσε στους Ελληνες πίσω την αξιοπρέπεια και την εθνική τους ανεξαρτησία, που ήδη όλους τους τελευταίους μήνες κάνει πράξη το πρόγραμμά της, λαμβάνοντας πλειάδα μέτρων με αμιγώς κοινωνικό πρόσημο».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους «πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τις εκλογές», επιτιθέμενος στη ΝΔ: «Για να αποτραπούν η νομιμοποίηση της 7ήμερης εργασίας, η υπέρβαση της 8ωρης εργασίας, η κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, του επιδόματος ανεργίας, των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα την υπερίσχυση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων (χαμηλότεροι μισθοί - επιδεινωμένοι όροι εργασίας). Δεν τα λέμε εμείς αυτά, δεν λέμε ψέματα, δεν κινδυνολογούμε. Τους ξεφεύγουν από τη χαρά τους που οσμίζονται μετά από χρόνια το άρωμα της εξουσίας. Είμαστε εδώ σήμερα και ζητάμε από τους πολίτες να μας κρίνουν, να κρίνουν το έργο μας και να συγκρίνουν. Και τους λέμε κοιτώντας τους στα μάτια τι θέλουμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια. Στο τέλος της τετραετίας να έχουμε ξανακερδίσει όλες τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν στην κρίση, με κίνητρα για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας, ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία, με νέες αυξήσεις του κατώτατου μισθού: 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021 και επαναφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους το 2022, αναδιαμόρφωση των κοινωφελών προγραμμάτων εργασίας από 8μηνα σε 12μηνα με αυξημένες απολαβές αντίστοιχες των προσόντων των εργαζομένων».

ΓΙΑ ΤΟ DEBATE

Ο κ. Κόκκαλης κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ κ. Χαρακόπουλο και Κέλλα που απέφυγαν την τηλεοπτική αναμέτρηση, ώστε «στα ίσια και παλικαρίσια να μιλήσουμε για τα προγράμματά μας, για τις θέσεις των κομμάτων μας και φυσικά για το τι έχουμε κάνει εμείς για τον τόπο μας. Συνειδητά είπαν «ναι» στη διακαναλική παριστάνοντας μάλιστα και τους είρωνες με φράσεις του τύπου, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μετά μάλλον το ξανασκέφτηκαν και άφησαν τη ρόδο και το πήδημα και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια! Ας είναι, θα τους κρίνει κι αυτούς ο λαός σε λίγες ημέρες».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας Κόκκαλη, όπως ήταν φυσικό, αφιερώθηκε στο έργο του, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Είμαι υπερήφανος – και θέλω να ξεκινήσω με αυτό - που έβαλα ένα μικρό λιθαράκι γι’ αυτό που λέγεται Αβερώφειος Γεωργική Σχολή. Ευελπιστώ πως μετά τις εκλογές μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη θα ολοκληρώσουμε αυτό το σημαντικό έργο. Κάναμε πράξη αυτό για το οποίο οι άλλοι μιλούσαν ως κάτι μακρινό, κάτι δύσκολο, τη Γαλακτοκομική Σχολή της Ελασσόνας. Εδώ από τον τόπο μας, τη Λάρισα ξεκίνησε η ενεργειακή επανάσταση για την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Με την πρώτη αγροτική ενεργειακή κοινότητα. Δίνοντας την ευκαιρία σε λίγα χρόνια στους αγρότες να απαλλαγούν πλήρως από το κόστος άρδευσης. Με δική μας απόφαση βάλαμε μετά από δεκαετίες τέλος στη μάστιγα των ανοιχτών τιμών στο βαμβάκι. Με το ίδιο θράσος στη ΝΔ μιλούν και για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος είναι από τη δεκαετία του ’50 και τόσες κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτε. Να τους το πω λοιπόν και πάλι: Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουν τους αγρότες. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ θα αλλάξει ή μάλλον αλλάζει ήδη, αφού η δική μας κυβέρνηση πήρε τη σχετική απόφαση με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ στα τέλη του περασμένου έτους. Μιλούν για υγιή συνεργατισμό εκείνοι που σε μία νύχτα έβαλαν λουκέτο στους συνεταιρισμούς και λένε ότι έφταιγε η κακοδιαχείριση. Ποιος όμως ήταν στην κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια της κακοδιαχείρισης; Οι ίδιοι δεν ήταν; Δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν; Ας διαλέξουν επιτέλους τι είναι: Εντεταλμένοι ή ανίκανοι; Απόψε μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες και τους αγρότες στα μάτια για όλα όσα μαζί πετύχαμε. Για τη λειτουργία της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των κόκκινων δανείων όπου εντάχθηκαν 61.000 επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Προωθήσαμε τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για αγρότες με οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, στη ΔΕΗ, τη μη έκδοση λογαριασμού αγροτικού τιμολογίου την περίοδο της άρδευσης, αλλά στο πέρας αυτής και την επίτευξη βιώσιμων ρυθμίσεων προς όφελος των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ. Πετύχαμε την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ, την άμεση και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Για πρώτη φορά η Ελλάδα είδε να υλοποιείται καινοτόμο στρατηγικό σχέδιο στον τομέα της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης. Βελτιώθηκε επιτέλους το θεσμικό πλαίσιο των επενδύσεων με “fast track” διαδικασίες που δημιούργησαν επενδυτικό ορίζοντα ύψους 1 δισ. ευρώ και μεσοπρόθεσμα πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας. Λάβαμε σειρά μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με ακατάσχετο επιδοτήσεων, αφορολόγητο έως 9.550 €, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση της φορολογίας για συνεταιρισμένους αγρότες και συνεταιρισμούς, κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Από 1/1/2019 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης για τους αγρότες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass