Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τυρνάβου

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΣΑΡΧΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 17:00

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο Δήμος Τυρνάβου για τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή στις 10 και 11 Ιουλίου.

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εκείνη με τη σειρά της προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το αίτημα του Δήμου συντάχτηκε από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και κατατέθηκε την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με το υπ. αριθ.πρ.7681/12-7-2019 έγγραφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των σημαντικών προβλημάτων ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας με απόφασή του κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και περιοχές του Δήμου Τυρνάβου. Σε ό,τι αφορά στην περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται: η Δημοτική Κοινότητα Τύρναβου, η Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου, η Τοπική Κοινότητα Δένδρων, η Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα και η Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 10,11 και 14-07-2019 στις περιοχές αυτές.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ανέφερε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα:

-Να καταστραφούν εκτεταμένες περιοχές καλλιέργειας, να καταστραφούν ποιμνιοστάσια, να πλημμυρίσουν γεωργικές εκτάσεις, έργα υποδομής, αστικές οδοί, αγροτικοί δρόμοι και κτηνοτροφικοί δρόμοι, να πέσουν δέντρα και κλαδιά αυτών, ενώ άλλα να καταστούν επικίνδυνα προς πτώση, να καταστραφούν στέγες και επικαλύψεις ποιμνιοστασίων κυρίως από λαμαρίνες, κ.λπ.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να είναι άμεση, ώστε οι τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και Δήμος Τυρνάβου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών εξυπηρετώντας ταυτόχρονα αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ζητήσει από την πολιτεία τη συγκεκριμένη εξέλιξη, προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι πληγέντες γεωργοί και κτηνοτρόφοι.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως η πολιτική προστασία προχώρησε στην κήρυξη των πληγέντων περιοχών στον Τύρναβο, γιατί μόνον υπό τη συγκεκριμένη συνθήκη μπορούν να αποζημιωθούν οι άνθρωποι που υπέστησαν σημαντικές ζημιές στις περιουσίες τους. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατό οι χτυπημένοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα συμπολίτες μας να αποζημιωθούν», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης σε δήλωσή του.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass