Ξεκινά η συλλογή βιομηχανικής ντομάτας από το ΘΕΣΤΟ

ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 18:30

Σε ρυθμούς συλλογής μπαίνει από τις 26 του μήνα η καλλιέργεια της βιομηχανικής ντομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα.

Το σύνολο σχεδόν των συνεργαζόμενων εργοστασίων (ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, AGROFARM), ανοίγουν τις πύλες τους σε μια χρονιά, η οποία αναμένεται ως η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΘΕΣΤΟ «μετά από μια διετία έντονων χαλαζοπτώσεων και καθολικών κυριολεκτικά πλημμυρικών φαινομένων, η οποία δοκίμασε τις αντοχές των παραγωγών και το μέλλον της καλλιέργειας, η φετινή χρονιά κύλησε μέχρι στιγμής σχετικά ομαλά και η παραγωγή αναμένεται να είναι καλή, τόσο ποσοτικά όσο κυρίως ποιοτικά. Τα διαδικαστικά θέματα της συλλογής, όπως τιμές εργοστασίων, γενικοί όροι διακίνησης του προϊόντος, μεταφορικά, συμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη Γενική Συνέλευση των ΘΕΣΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις 22/7, με αυξημένη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τα μέλη. Αυτή την περίοδο το επιτελείο του ΘΕΣΤΟ οργανώνει τις τελικές λεπτομέρειες της καμπάνιας, με την ευχή αυτή να κυλήσει ομαλά. Οι γεωπόνοι του ΘΕΣΤΟ θα βρίσκονται καθόλη την περίοδο της συγκομιδής στα χωράφια και τα εργοστάσια, για να διασφαλίσουν την ορθή συλλογή αλλά και τον έλεγχο της τήρησης των συμφωνηθέντων από πλευράς των εργοστασίων. Σε κάθε περίπτωση, οι παραγωγοί έχουν ενημερωθεί να επικοινωνούν πριν τη συγκομιδή με τους υπεύθυνους γεωπόνους καμπάνιας του ΘΕΣΤΟ».

Στην ιστοσελίδα του ΘΕΣΤΟ έχει αναρτηθεί το μεταφορικό κόμιστρο για τα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και AGROFARM, ενώ σημειώνονται τα εξής: Η τιμή για τo εργοστάσιο του ΝΟΜΙΚΟΥ αυξάνεται για το 10% των πιο πρώιμων φορτίων και για το 10% των πιο όψιμων, κατά 3 €/tn. Η τιμή για τo εργοστάσιο της ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ αυξάνεται κατά 3 €/tn για παραδόσεις έως 3/8 και κατά 6 €/tn από 1/9 και μετά. Η τιμή της βιομηχανικής ντομάτας για παραδόσεις στα εργοστάσια ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ και  DEL MONTE θα προκύπτει βάσει μέσου μηνιαίου όρου brix. Η επίτευξη τιμής αποφλοιωμένης στο ΝΟΜΙΚΟ προϋποθέτει κατάλληλους καρπούς (κόκκινοι και ακέραιοι) >= 80 % της νωπής τομάτας, εκφόρτωση στη ράμπα της αποφλοιωμένης. Η ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ επιβραβεύει φορτία με χαμηλές τιμές ξένων υλών 0% - 2%, αύξηση τιμής κατά 1,5%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass