Αγροτική διαμαρτυρία σε ΕΛΓΑ - ΟΓΑ από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ»

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2019 22:08

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες αγρότες - μέλη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας στον ΕΛΓΑ Λάρισας, με αίτημα την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν το τελευταίο διάστημα από τα καιρικά φαινόμενα και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, αλλά και τη γρηγορότερη έκδοση αποφάσεων σύνταξης από τον ΟΓΑ.

Στον ΕΛΓΑ ο επικεφαλής της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κ. Τζέλλας συνομίλησε με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος κ. Λιόντο και ζήτησε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών, καθώς και να «τρέξουν» πιο γρήγορα οι διαδικασίες αποζημίωσης. Ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής επανέλαβε την πάγια θέση της Ομοσπονδίας για τον δημόσιο χαρακτήρα του Οργανισμού και επέκρινε την τακτική οι ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ασφάλισης να αξιοποιούν δωρεάν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το μέγεθος των ζημιών, πριν προχωρήσουν σε αποζημιώσεις. Με την ευκαιρία ο κ. Τζέλλας δήλωσε πως «είναι απαράδεκτο οι αγρότες να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά το κράτος να μην βάζει τα χρήματα που του αντιστοιχούν στον ΕΛΓΑ». Προειδοποίησε δε για «θερμό χειμώνα με μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις».

Στο υποκατάστημα του ΟΓΑ τα στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ζήτησαν να ενημερωθούν για τα αίτια της αργοπορημένης διαδικασίας έκδοσης των αποφάσεων σύνταξης, η οποία οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού. Ζήτησαν την ενίσχυση του προσωπικού και παρατήρησαν ότι με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και τη δημιουργία του ΕΦΚΑ η κατάσταση στο Ταμείο χειροτέρεψε αισθητά.

 

 

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass