Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Φαρσάλων

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ»

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2019 15:34

Σε έργα αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Φαρσάλων προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή σύμβασης του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 620.000 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Φαρσάλων. Αφορά τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Δήμου Φαρσάλων.

Συγκεκριμένα αφορά στο τμήμα της υφιστάμενης αγροτικής οδού εντός αναδασμού της Τ.Κ. Σταυρού της Δημοτικής Ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων. Η οδός διατρέχει τον αναδασμό Σταυρού και ενώνεται με τις εγκάρσιες αγροτικές οδούς, εξασφαλίζοντας τη μεταξύ τους οδική σύνδεση, την προσπέλαση και την προσβασιμότητα του πληθυσμού της περιοχής από και προς τις αγροτικές τους ιδιοκτησίες. Ειδικότερα, από τη θέση μεταξύ της υφιστάμενης αερογέφυρας, νότια του Σιδηροδρομικού Σταθμού Φαρσάλων, μέχρι τα όρια του αναδασμού Σταυρού με τον αναδασμό Ν. Μοναστηρίου, συνολικού μήκους 3,74 χλμ., σε εκτός σχεδίου περιοχή. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η οδός θα ακολουθήσει την υφιστάμενη χάραξη, η οποία θεωρείται ικανοποιητική οριζοντιογραφικά και οι επεμβάσεις θα είναι ήπιες, προκειμένου να μην τραυματιστεί το περιβάλλον, αλλά και να μη θιγούν οι παρόδιες ιδιοκτησίες.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων και τον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου αγροτικής οδοποιίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και προσανατολισμό στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας καθώς πιστεύουμε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την πολυετή κρίση. Για τον λόγο αυτό σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτούμε έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση της παραγωγής, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα