Κάτω η παραγωγή, πάνω η τιμή στα αμύγδαλα

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 20:22

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκομιδή του αμυγδάλου στη Θεσσαλία, με την έναρξη της συλλογής να γίνεται στις πρώιμες ποικιλίες «Τουόνο» και «Φιρανιά», ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η «Τέξας».

Η συγκομιδή είθισται να ολοκληρώνεται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη κατά το ήμισυ, σε σχέση με πέρυσι, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την άνοιξη (παγετός στην ανθοφορία). Σε κάποιες περιοχές όπως το Συκούριο και τα Κανάλια Μαγνησίας η μείωση υπερβαίνει το 50%, ενώ στην επαρχία Ελασσόνας το 30-40%. Ο Συνεταιρισμός Ελασσόνας καλλιέργησε φέτος 1200 στρέμματα, ενώ η ομάδα Παραγωγών αύξησε τα μέλη της από 38 σε 50. Τα δέντρα που ξέφυγαν από την κακοκαιρία εμφανίζουν στρεμματική απόδοση περί τα 230-250 κιλά, ενώ η προσδοκία των παραγωγών είναι -ελλείψει παραγωγής- να απολαύσουν φέτος καλύτερες τιμές από πέρυσι (2,30 ευρώ/τόνο), ζητώντας από τους βιομήχανους να συμπιέσουν το κέρδος τους για να στηρίξουν την παραγωγή. Από την πλευρά τους οι μεταποιητικές επιχειρήσεις εμφανίζονται θετικές σε μια τέτοια προοπτική, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούν νούμερα που ακούγονται στην αγορά, υπενθυμίζοντας την υπερπαραγωγή της Αμερικής και της Ισπανίας, αλλά και τα αποθέματα αμυγδάλου που υπάρχουν ακόμη στις αποθήκες τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass