Παράταση στο Αγροτικό Τιμολόγιο ζητά η ΠΕΠΤΕΓ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2019 20:23

Να δοθεί παράταση στην προθεσμία που λήγει 30 Σεπτεμβρίου (μία ακόμη!) στη διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου για όλες τις υφιστάμενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις και προκειμένου να μην προχωρήσει

η ΔΕΗ σε μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων Προμήθειας και την τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος- Ενέργειας, αλλά και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Η ΠΕΠΤΕΓ επικαλείται τον πολύ μεγάλο όγκο βεβαιώσεων που πρέπει να εκδοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΗΜΟΙ, ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κ.λ.π.) σε συνάρτηση με τον μικρό αριθμό των υπαλλήλων και τον επίσης πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών που δεν είχε υποβάλλει εμπρόθεσμα αίτηση για τη χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας. Απροθυμία που αποδίδει στο προβλεπόμενο παράβολο των 150 ευρώ (εάν έχει γίνει αρχικά εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ.-Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας) ή 250 ευρώ (εάν υποβάλλεται τώρα αίτηση για άδεια χρήσης νερού). Ακόμη υποστηρίζει πως οι καλοκαιρινοί μήνες παρουσιάζουν αυξημένη αγροτική δραστηριότητα και δεν υπάρχει η χρονική δυνατότητα να απευθυνθούν οι αγρότες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών. Για τους παραπάνω λόγους η ΠΕΠΤΕΓ ζητά την άμεση έκδοση απόφασης παράτασης της διαδικασίας, ώστε οι δικαιούχοι μειωμένου αγροτικού τιμολογίου να συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων στοιχείων στα τοπικά υποκαταστήματα του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας, αυτοβούλως, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass